fbpx
Menu

American Pancakes met blueberries

Soms heb je van die dingen op je lijstje staan die je nog wel eens wilt maken. American Pancakes stonden al een tijdje op mijn lijstje en vandaag was het zover, ik heb ze gemaakt! American Pancakes zijn dikke, luchtige pannenkoekjes die in Amerika vaak als ontbijt gegeten worden. Meestal worden ze gegeten met blauwe bessen en maple sirup. Als ontbijt lijkt mij dit nogal zwaar op de maag liggen dus ik heb ze voor de lunch gemaakt. Het beslag is veel dikker dan bij normale pannenkoeken en iets zuurder door de karnemelk. Ik vond de pancakes echt lekker en luchtig én helemaal lekker met een beetje stroop erop. Wil jij ze ook maken? Hier volgt het recept.

Ingrediënten voor 10 pancakes
130 gr bloem
2 tl bakpoeder
1 ei
2 dl karnemelk
20 gram boter
100 gram blauwe bessen
iets zout
snufje poedersuiker

Bereidingswijze
Laat de boter smelten in een pannetje of in de magnetron. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar en zeef dit. Klop in een andere kom met een garde het ei los samen met de karnemelk. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en roer totdat er een glad beslag is ontstaan. Roer vervolgens de gesmolten boter erdoor en laat deze goed opnemen in het beslag. Voeg als laatste de blauwe bessen bij het beslag.
Doe een beetje boter in een grote koekenpan en doe 1 el beslag per pancake in de pan. Afhankelijk van de grootte van je pan, kan je er 2 of 3 tegelijk bakken. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin, dit duurt ongeveer 4 minuten. Serveer de pancakes met stroop of poedersuiker.

American Pancakes

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

  • mieke wrobel
    24 januari 2019 om 23:13

    Kan dat ook met speltbloem gr m

  • Pauline
    13 mei 2018 om 13:10

    Ongezouten :)

  • Caroline
    11 mei 2018 om 17:45

    Hoi Pauline, Wat voor boter moet er in gewone boter of ongezouten boter? Groetjes Caroline

  • Lena76
    11 februari 2018 om 15:15

    Klein beetje zuiveringszout (baking soda) erbij worden ze nóg luchtiger van. Ik heb net een halve theelepel gebruikt, het reageert met het zuur van de karnemelk.

  • Annemarie
    25 mei 2016 om 09:46

    Oh, ik zie het al! ;)

  • Annemarie
    25 mei 2016 om 09:45

    Hoeveel pannenkoekjes gaan er (ongeveer) uit?

  • chantal
    3 januari 2016 om 19:12

    hoeveel eet je er per persoon??

  • Pauline
    12 december 2015 om 21:38

    Oeps ik denk dat het tl moet zijn ;)

  • Tdb
    12 december 2015 om 10:44

    De 2 el bakpoeder is denk ik teveel. Ik heb ze net gemaakt en je houdt een ijzerachtig nasmaak na elke pannenkoek.

  • Jonneke
    11 juli 2015 om 09:23

    Ik maak Amerikaanse pancakes ook anders: het beslag mag juist best wat klontjes hebben. Wanneer je te lang mixt, worden de pancakes taai.

  • Nienke
    7 maart 2015 om 16:11

    Net gemaakt als lunch. Echt heerlijk! Ze leken wel een beetje blauw Door het sap van de bessen. Haha

  • Pauline
    28 oktober 2014 om 19:37

    Ja dat kan wel. Ik zou alleen het bakpoeder dan de volgende ochtend toevoegen.

  • Marjan
    27 oktober 2014 om 22:13

    Kan je het beslag de avond ervoor bereiden en in de koelkast bewaren?

  • Pauline
    24 augustus 2014 om 22:09

    Natuurlijk!

  • Michell de bruijn
    24 augustus 2014 om 19:55

    Kan het ook met gewone of soja melk?

  • Pauline
    1 juni 2014 om 19:22

    Ja dat lijkt me heerlijk.

  • T♡R
    1 juni 2014 om 10:39

    Ik maak pancakes heel anders. Eigeel en eiwit scheiden eiwit opkloppen en dan door de rest mengen waardoor je van die hele dikke luchtige pancakes krijg. Maar dit was ook zo lekker! Heb ze net op Heerlijk met die bosbessen! Zou dit ook kunnen met amandelmeel?

Reactie plaatsen