fbpx
Menu

Canneloni met spinazie

Vriendlief en ik gaan deze zomer weer naar Italië. Ons oog is gevallen op een schiereilandje in Toscane. Als ik de foto’s zie, krijg ik er al zin in. Om al een beetje in Italiaanse sferen te komen, besloot ik Italiaans te gaan koken. Cannelloni zijn een soort pijpjes van pasta die je met verschillende ingrediënten kunt vullen. Ik heb een vegetarische variant gemaakt, maar je kan er ook gehakt aan toe voegen.

Ingrediënten voor 4 personen
20 buisjes cannelloni
250 gram ricotta
100 gram geraspte kaas
500 gram diepvries spinazie
3 tenen knoflook
8 trostomaten
1 ui
1 tl oregano
2 tl paprikapoeder
Peper en zout

Bereidingswijze
Laat de spinazie ontdooien. Bereid eerst de tomatensaus. Was de tomaten en snij een kruisje in de onderkant van de tomaten. Kook wat water en zet een kom met koud water klaar. Dompel de tomaten eerst in het kokende water en schrik ze daarna meteen af in het koude water. Je zult zien dat de velletjes los laten, verwijder deze velletjes bij alle tomaten. Pel en snipper de ui en hak 2 tenen knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in een pan en voeg de ontvelde tomaten toe. Pureer de massa kort met een staafmixer. Breng de saus zachtjes aan de kook en laat deze een half uur inkoken totdat hij de gewenste dikte heeft. Breng de saus op smaak met de oregano en iets peper en zout.

Meng de ontdooide spinazie met de ricotta. Voeg 1 teen geperste knoflook toe. Breng de massa op smaak met de paprikapoeder en peper en zout. Wees royaal met de kruiden, want de spinazie heeft van zichzelf weinig smaak.

Vul de buisjes met behulp van een spuitzak of met een theelepeltje. Leg de buisjes in een ovenschaal. Giet de tomatensaus over de buisjes en bestrooi deze met de geraspte kaas. Bak de cannelloni in 45 minuten af op 180 graden.

Buon appetito!

canneloni met spinazie

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

  • Judith
    10 oktober 2019 om 19:22

    Hi pauline, ziet er super lekker uit! Wil het snel gaan maken maar hoeveel buisjes zitten er ong in een pak ivm online bestellen? Groetjes

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 oktober 2019 om 13:54

    Dat verschilt per pak, dus dat weet ik eerlijk gezegd ook niet.

    Beantwoorden
  • AstridW
    15 juni 2016 om 18:24

    Erg lekker. Ik heb wat mascarpone door de saus gedaan en er wat meer kaas over gestrooid. Yammie.

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 juni 2016 om 21:22

    Das nog lekkerder

    Beantwoorden
  • Irma
    15 juni 2016 om 18:19

    Gerecht staat in de oven. Ik kon er 12 buisjes mee vullen.. nu is dat voor 2 personen genoeg de rest van de ingrediënten aangehouden zoals hierboven. Alleen 450 gr diepvries bladspinazie gebruikt. Verder buisjes gevuld met een theelepeltje omdat de bladspinazie wat lastig te spuiten is.

    Beantwoorden
  • Gideon Veldman
    28 september 2015 om 13:57

    Een leuk gerecht dat ik ook eens ga proberen! Neem ook eens een kijkje op mijn blog voor lekkere Italiaanse recepten!

    Beantwoorden
  • ingrid
    30 december 2014 om 13:50

    Hallo,
    ik was even benieuwd hoeveel en welk gehakt jij toe zou voegen?
    Gr Ingrid

    Beantwoorden
  • José
    10 december 2014 om 15:43

    Kan ik een restje van deze schotel weer opwarmen? Dit i.v.m 2x opwarmen van de diepvriesspinazie.

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 december 2014 om 18:19

    Ik moet je eerlijk bekennen dat ik daar niet zo moeilijk over doe.

    Beantwoorden
  • Judith
    21 oktober 2014 om 18:20

    Heerlijk recept en leuk om het te maken!

    Beantwoorden
  • Constance
    20 juli 2014 om 09:05

    Hoi Pauline,

    recept een beetje aangepast i.p.v magor gorgonzola picanto gebruikt ook erg lekker! Dank je wel voor het delen van je recept!

    Beantwoorden
  • Mirjam
    27 maart 2014 om 18:00

    Hoi Pauline, net de canneloni gegeten, wat is dit lekker zeg. Alles is schhon op!

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 maart 2014 om 13:12

    Good to hear!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen