Jambalaya

Jambalaya rijstschotel met kip

Heb je wel eens jambalaya rijst gemaakt? Jambalaya is een rijstschotel die is komen overwaaien uit Amerika uit Louisiana. Het recept is afgeleid van een paëlla, maar dan wel met een southern twist. Iets exotisch en ook een tikkie pittiger dan een paella. Rijst is wel het hoofdbestandsdeel. Deze jambalaya maak je met ananas en rivierkreeftjes en lekker veel tomaat en paprika. De cajunkruiden maken het lekker pittig, wanneer je pittig wel lekker vind zou je deze rijstschotel nog verder op smaak kunnen brengen met tabascosaus. Verder maak je het ook echt als een paella. Wanneer je de kip en chorizo hebt gebakken voeg je de groenten en tomaatjes toe, je roert de cajunkruiden er door en schept de rijst er door. Nog wat water toevoegen en klaar ben je. Na 15 minuten staat deze kip jambalaya op tafel. Serveer met stukjes verse ananas en top af met rivierkreeftjes en grof gehakte peterselie.

ingredient paprika
Jambalaya
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr Basmatirijst
  • 350 gr kip
  • 150 gr chorizo
  • 150 gr rivierkreeftjes
  • 3 paprika's (rood, geel, groen )
  • 2 uien
  • 400 gr tomatenblokjes (1 blikje )
  • 0,5 verse ananas
  • 600 ml water
  • 4 takjes platte peterselie
  • 2,5 el cajunkruidenmix
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het

  1. Hak de ui fijn. Snijd de paprika’s door midden, haal de zaadlijsten er uit en snijd in reepjes. Snijd de kip in stukjes, bestrooi royaal met peper en zout. Haal het velletje van de chorizoworst en snijd in blokjes.

  2. Verhit zonnebloemolie in een ruime pan met een dikke bodem, bestrooi de kip met zout en peper en bak rondom goudbruin in 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de chorizo toe en bak een paar minuten mee. Voeg de fijngesneden ui en reepjes paprika en toe en bak 5 minuten mee. Strooi de cajunkruiden er over en schep goed door.

  3. Roer de rijst door de groente. Voeg de tomatenblokjes toe en schenk er 1,5 blikje water bij. Breng aan de kook, draai het vuur lager en leg een deksel op de pan. Stoof de jambalaya in 15 minuten gaar.

  4. Hak de peterselie grof. Snijd de ananas in stukjes en roer ze, samen met de rivierkreeftjes, de laatste 2 minuten door de jambalaya rijst. Verdeel de rijst over 4 diepe borden, bestrooi met grof gehakte peterselie.

ingredient uien
Jambalaya

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (56 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Suikervrij Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in