zelfgemaakte friet uit de airfryer

Zelf Friet maken (video)

Ik ben dol op friet! Zelf friet maken is zo leuk om te doen. In deze video laat ik zien hoe je zelf frieten bakt. Of patat, maar net hoe je het wilt noemen. Ik geloof dat het in iedere provincie anders genoemd wordt. Zelfgemaakte friet is eigenlijk heel eenvoudig. Dat laat ik je zien in deze video. Niets lekkerder dan een vers gebakken frietje met een klodder mayo. Het enige wat je nodig hebt zijn aardappelen en olie. En natuurlijk een lekkere mayo voor erbij. Liever patat uit de Airfryer? Kijk hier dan even.

Friet aardappelen

Om zelf frieten te maken is het belangrijk dat je kruimige aardappelen gebruikt. Bij de Appie en groenteboer worden zelfs speciale frietaardappelen verkocht, dan weet je zeker dat je goed zit. Je kunt de frieten natuurlijk afbakken in de frituurpan, maar als je deze niet hebt, is dat geen probleem. Ik bak ze zelf gewoon in een pan met olie. Werkt net zo goed!

Ingrediënt aardappels
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 grote kruimige aardappelen
  • Zonnebloemolie
  • Zout

Zo maak je het

  1. Doe de zonnebloemolie in een ruime pan en verwarm dit tot 160 graden Celsius.

  2. Schil in de tussentijd de aardappelen. Snijd ze vervolgens in repen van 1 tot 1,5 cm dik. Dit hoeft niet heel precies. Spoel de frieten af onder de kraan en dep ze daarna droog in een schone theedoek.

  3. Leg alvast wat keukenpapier klaar op je werkblad. Bak de frieten voor in de olie. Doe per keer een flinke hand frieten in de olie en laat ze 5/6 minuten voorbakken. Ze blijven neutraal van kleur.

  4. Laat de frieten een half uur afkoelen op het keukenpapier. Zorg dat de frieten elkaar niet raken. Laat in de tussentijd de temperatuur van de olie stijgen naar 180 graden Celsius.

  5. Bak de frieten in 3/4 minuten goudbruin. Doe ook hier iedere keer een handvol frieten tegelijkertijd in de olie. Laat de frieten uitlekken op keukenpapier. Strooi wat zout over de frieten en serveer met een lekkere dot mayo.

zelfgemaakte friet uit de airfryer

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Aardappel Hollandse recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in