Samosa's met Raita

Samosa’s met Raita

Lekker samosa’s met raita! Het is een receptje uit de Indiase keuken en de vulling bestaat vaak uit iets met aardappel en veel specerijen. Meestal zijn ze vegetarisch. Je komt ze geregeld tegen op festivals en foodmarkten. Heerlijk! Helemaal in combinatie met de frisse smaak van de Raita, een yoghurtdip met komkommer, knoflook en munt. Zelf samosa’s maken is niet moeilijk, het kost alleen even iets tijd. Samosa’s vouwen op de traditionele manier is best een klusje, daarom doen wij het op zijn Hollands. Lekker makkelijk. En de smaak blijft fantastisch.

Samosa’s met Raita
Samosa’s met Raita

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 16 st.

  • 4 grote verse vellen filodeeg
  • 200 gr kruimige aardappelen
  • 100 gr doperwten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 2 tl garam massala
  • 0,5 tl komijn
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • Chilipeper en zout
  • Olijfolie

Raita

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 0,5 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes munt
  • 1 tl karwijzaad
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Was ze en kook ze beetgaar in water met zout. Dit gaat vrij snel omdat de blokjes zo klein zijn.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de gember fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de specerijen toe en bak ze kort mee. Voeg de aardappelblokjes en de doperwten (ik gebruik ze uit de vriezer) toe en bak ze nog even kort mee. Heb je verse doperwten gebruikt, kook ze dan even 5 minuten voor in water met zout. Breng de samosa-vulling verder op smaak met chilipeper en zeezout.

  4. Stamp de vulling grof. Het mag best een beetje een bite houden.

  5. Neem een vel filodeeg en bestrijk deze met olijfolie. Snijd het filodeeg (aan de lange kant) in 4 gelijke repen. Je hebt nu 4 lange repen. Iedere reep wordt 1 samosa. Ik koop mijn filodeeg altijd bij De Turk, dat is veel beter van kwaliteit. Heb je nu alleen kleine velletjes kunnen vinden, plak dan 2 velletjes op elkaar (met een beetje olijfolie) voordat je ze in repen snijdt.

  6. Verdeel een lepel van de vulling op de linker onderkant van het filodeeg. Vouw de rechter onderhoek naar boven, zodat er een driehoekje ontstaat. Vouw nu net zolang door totdat je een driehoekje overhoudt en de hele reep deeg gebruikt is. In deze video kan je een voorbeeld zien.

  7. Leg de samosa’s op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de samosa’s met nog een beetje olie en bak ze in 15 minuten af in de voorverwarmde oven op 180 graden.

  8. In de tussentijd kan je de Raita dip maken. Doe de Griekse yoghurt in een kom. Rasp de komkommer en knijp al het vocht eruit. Voeg dit bij de yoghurt. Pers een teentje knoflook uit boven de yoghurt. Breng de raita op smaak met wat gehakte munt, wat zout en een theelepel karwijzaad.

    Serveer de samosa’s met de raita.

Samosa’s met Raita
Samosa’s met Raita

Tags

Kinderrecepten Aardappel Brood en deeg Gezonde recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Oud en nieuw Verjaardag Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (10 stemmen)

10 april 2016


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in