huevos rancheros

Huevos rancheros

Houd jij wel van een stevig ontbijt? Dan moet je dit Mexicaanse ontbijtje echt eens proberen. Huevos Rancheros zijn gebakken of gepocheerde eitjes (huevos) met bonen en tomatensaus. Allemaal geserveerd op een warme tortilla. Heftig hoor, zo vroeg in de morgen.  Ik at ze dan ook stiekem gewoon ’s avonds. Ik stap natuurlijk niet van mijn dagelijkse kwark-momentje af. Maar toch vond ik het leuk om dit traditionele ontbijtrecept met jullie te delen. Wie durft het aan? Zo vlak voor werk, rond de klok van 7?

Ik ben zelf  dol op de Mexicaanse keuken. In Groningen ging ik regelmatig uit eten bij de Mexicaan en gelukkig heb ik in Haarlem nu ook een goed restaurant gevonden (Cantina 023). Moet ik snel weer eens naartoe, bedenk ik mij nu. Maar thuis staat er ook regelmatig een Mexicaans recept op tafel. Onlangs maakte ik nog enchilada’s. Dat recept krijgen jullie nog van mij, maar eerst deze.

huevos rancheros

Ingrediënten voor 4 personen
8 kleine tortilla’s
8 eieren
2 avocado’s
1 ui
0,5 chilipeper (of een hele als je van pittig houdt)
1 teentje knoflook
200 gr kidneybonen (uit blik)
200 gr witte bonen (uit blik)
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
125 gr zure room
60 gr geraspte kaas
1 tl komijn
0,5 tl gerookt paprikapoeder
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de chilipeper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de komijn en het gerookte paprikapoeder toe en bak dit kort mee.

Spoel de bonen af onder de kraan en laat ze uitlekken. Voeg de tomatenblokjes en de bonen bij de ui.

Breng de saus op smaak met wat zout. Laat de saus op een zacht vuur pruttelen.

Bak ondertussen de eitjes in wat olijfolie gaar. Ik bak ze aan één kant, zodat de dooier nog iets zacht blijft. Breng ze op smaak met wat peper en zout.

Verwarm de tortilla’s kort in een droge koekenpan of in de magnetron.

Snijd de avocado’s in plakjes.

Per persoon serveer je twee tortilla’s. Leg de wraps op een bord en verdeel een flinke lepel van de bonensaus eroverheen.

Leg op iedere tortilla een gebakken eitje, een paar stukje avocado en een lepeltje zure room.

Garneer de huevos rancheros met wat geraspte kaas en wat grof gehakte peterselie.

huevos rancheros huevos rancheros

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Fresh & Easy: Pita Shoarma
Fotoverslag Texel Culinair
Bewaar
11 Comments
  • Femke

    23 september 2015 at 09:47 Beantwoorden

    1 wrap als ontbijt lijkt mij heerlijk. Twee wat teveel van het goede. Zonder wrap, maar wel met twee eitjes lijkt me ook wel te doen.

  • Lisan

    22 september 2015 at 17:41 Beantwoorden

    Oeh, lekker! Maar wel als avondeten inderdaad. Ik heb een vraagje, ik woon in Groningen, dus ik zou graag weten hoe die Mexicaan heet waar je vaak naar toe ging! Dan kan ik hem ook een keertje proberen :). Alvast bedankt!

  • Pauline

    22 september 2015 at 15:55 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk. Ik zou dit best als ontbijt kunnen eten. Als het aan mij lag zou ik drie keer per dag warm eten haha (niet erg verstandig dus ik doe het maar niet).

  • Ricky

    22 september 2015 at 12:24 Beantwoorden

    Dát is een ontbijt ?

  • karlien

    22 september 2015 at 11:32 Beantwoorden

    Lijkt me erg lekker! Wel eerder als lunch dan ontbijt, ook te gehecht aan mijn normale ontbijtje 😉

  • Marie

    22 september 2015 at 11:31 Beantwoorden

    volgens mij is het bedoelt als ontbijt voor mensen die op een boerderij of iets dergelijks werken. niet gek dat je dat dan ’s ochtends niet aankan :D\r\nals lunch lijkt het me ook super lekker!

  • Margot

    22 september 2015 at 10:02 Beantwoorden

    Oh dat ziet er goed uit, maar inderdaad wel als lunch of diner.

  • Ageeth Mooij

    22 september 2015 at 09:53 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk (voor de lunch dan 😉 \r\nIk kan ’s ochtend ook veel hebben en \r\ndenk met veel plezier terug aan onze vakanties in Ierland en Schotland.

  • Marlotte

    22 september 2015 at 09:51 Beantwoorden

    Ik denk dat ik ‘m doorschuif naar de lunch, maar het ziet er wel ontzettend lekker uit!

  • Ellen

    22 september 2015 at 08:20 Beantwoorden

    Oh die heb ik in Amerika ook vaak gezien, daar kan ik ’s ochtends niet van genieten vrees ik! 😉

  • Emma

    22 september 2015 at 07:33 Beantwoorden

    Niet als ontbijt, maar wel als diner!!

Plaats een reactie