Brood zonder kneden

Brood zonder kneden

Dit brood zonder kneden is van Yvette van Boven. Het stond in haar eerste boek en ik was meteen fan. Een no knead bread is ideaal voor luie bakkers. Je hoeft namelijk niet te kneden. Je hebt wel een beetje geduld nodig want het brood heeft een lange rijstijd. Maar daar wordt het alleen maar lekkerder van. Je bak dit brood in een Dutch oven, oftewel een gietijzeren pan met deksel. Het resultaat is echt fantastisch. Probeer het zelf maar eens.

Ingrediënten
425 gr bloem
1/4 tl gist
2 tl zout
200 ml water
100 ml bier
1 el azijn

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten snel door elkaar, tot er zich een bal vormt.

Dek de kom af met plasticfolie en zet de kom 8 tot 18 uur weg,

Bestrooi het aanrecht met bloem en kneed het deeg nog 10 x door.

Vorm een mooi ovaal en leg dit op een een stuk bakpapier.

Dek af met een natte theedoek of folie en laat het 2 uur staan.

Bestrooi het deeg met bloem en maak er een ondiepe snee in.

Zet een zware pan in de oven en verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg het bakpapier met het deeg in de pan en leg het deksel er op.

Draai de temperatuur terug naar 175 graden en bak het no knead bread in 30 minuten. Haal het deksel van de pan en bak het vervolgens nog eens 20 minuten.

Brood zonder kneden
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (7 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Brood en deeg

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in