Brood zonder kneden
Dit brood zonder kneden is van Yvette van Boven. Het stond in haar eerste boek en ik was meteen fan. Een no knead bread is ideaal voor luie bakkers. Je hoeft namelijk niet te kneden. Je hebt wel een beetje geduld nodig want het brood heeft een lange rijstijd. Maar daar wordt het alleen maar lekkerder van. Je bak dit brood in een Dutch oven, oftewel een gietijzeren pan met deksel. Het resultaat is echt fantastisch. Probeer het zelf maar eens.
Ingrediënten
425 gr bloem
1/4 tl gist
2 tl zout
200 ml water
100 ml bier
1 el azijn
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten snel door elkaar, tot er zich een bal vormt.
Dek de kom af met plasticfolie en zet de kom 8 tot 18 uur weg,
Bestrooi het aanrecht met bloem en kneed het deeg nog 10 x door.
Vorm een mooi ovaal en leg dit op een een stuk bakpapier.
Dek af met een natte theedoek of folie en laat het 2 uur staan.
Bestrooi het deeg met bloem en maak er een ondiepe snee in.
Zet een zware pan in de oven en verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg het bakpapier met het deeg in de pan en leg het deksel er op.
Draai de temperatuur terug naar 175 graden en bak het no knead bread in 30 minuten. Haal het deksel van de pan en bak het vervolgens nog eens 20 minuten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in