tompouce recept

Tompouce met Zwitserse room

Zeg eens eerlijk? Zijn jullie ook zo dol op de Hema tompouce? Ik stiekem wel. Ik kan in mijn omgeving alleen niet meer aankomen met gekocht gebak. Men verwacht toch echt iets dat ik zelf gemaakt heb. En daarom maak ik mijn tompoucen tegenwoordig zelf. Het geheim van een lekkere tompouce zit hem in de vulling. En de Hema is daar een kei in, maar ik denk dat ik aardig in de buurt kom met mijn Zwitserse room.

Is het jullie wel eens opgevallen dat de vulling van de Hema tompouce lichter van kleur is en veel luchtiger van smaak? Dat komt door de toevoeging van slagroom. Als je de gele room mengt met één deel slagroom krijg je een waanzinnig lekkere en luchtige vulling. Dit noemen ze Zwitserse room. Om het een beetje fancy te maken, voegde ik nog wat verse frambozen toe. Kijk daar kan je mee aankomen! En die Hema tompouce eet ik dan gewoon stiekem, als niemand kijkt.

Ingrediënten voor 6 – 8 st.
8 plakjes bladerdeeg
1 x recept gele room
200 ml slagroom
1 bakje frambozen

Zo maak je het
Begin met het recept voor banketbakkersroom en laat het opstijven in de koelkast.

Verwarm alvast de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

tompouce recept

Snij de bladerdeegplakjes doormidden en verdeel ze los van elkaar over de bakplaat. Prik er gaatjes in met een vork.

Bak de tompouce-bodems in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op de plaat.

Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom nu beetje bij beetje door de banketbakkersroom.

zwitserse room

Stop de Zwitserse room in een spuitzak met een kartelmondje. Heb je geen spuitzak dan kan je de room ook gewoon met een lepel over de tompoucen verdelen.

tompouce recept

Spuit met zigzaggende bewegingen de Zwitserse room over de bladerdeeg-bodems.

tompouce recept

Leg daarop een aantal verse frambozen. Je kunt ook aardbeien of ander rood fruit gebruiken.

Leg de andere helft bladerdeeg erbovenop. Maak het af met nog een streep room en wat verse framboosjes.

Garneer de tompouce met wat poedersuiker.

tompouce recept

Video: Recept Mosselen met witte wijn
Review Magimix Blender
Bewaar
23 Comments
  • Mathilde

    3 december 2014 at 13:14 Beantwoorden

    Mmm.. Ziet er echt heerlijk uit! Ik ga samen met mijn moeder deze tompoesjes maken! Ik heb alleen even een vraagje.. Waar kan ik zo’n spuitzak kopen?

    • Pauline

      3 december 2014 at 19:29 Beantwoorden

      Bij kookwinkels en taart en decoratiewinkels. En de blokker heeft ze volgens mij ook.

  • Stephanie

    14 september 2014 at 23:03 Beantwoorden

    Nou, bij mij kun je altijd aankomen met een HEMA tompouce hoor. We hoeven toch niet álles altijd zelf te maken. Sommige dingen zijn ook gewoon heel lekker als je ze kant en klaar koopt, daar hoeven we echt niet stiekem over te doen. Soms is het ook gewoon lekker makkelijk, ja toch? Maar, deze zien er wel erg lekker uit!

  • Eline

    14 september 2014 at 20:14 Beantwoorden

    Ik ben zojuist een halve kilo zwaarder geworden door het lezen van deze post! Heerlijk! <3

  • Eilish

    13 september 2014 at 21:40 Beantwoorden

    Dit lijkt me zoo lekker!

  • Elsbet | La Vie Pure

    12 september 2014 at 22:07 Beantwoorden

    Oooh, wauw!

  • Marieke

    12 september 2014 at 21:33 Beantwoorden

    Nou, het heeft gesmaakt hoor?! Maar ik ben nu al benieuwd naar het recept. Ik wacht het af…

  • Angelina

    12 september 2014 at 17:09 Beantwoorden

    Ohh dit lijkt me echt heerlijk, sla ik op! :))

  • Marieke

    12 september 2014 at 16:38 Beantwoorden

    Ik las vanochtend je blog en dacht gelijk, oh ja… daar heb ik vanavond ook wel zin in. Ik naar de Hema… op. (Waarschijnlijk waren er meer mensen die je blog gelezen hadden 🙂 ha ha) \r\nMaar toen zag ik de moorkoppen, ook HEERLIJK dus die zijn het geworden. En de zelfgemaakte zelfgemaakte tompouce?? Die ga ik zeker ook nog eens maken…

    • Pauline

      12 september 2014 at 18:02 Beantwoorden

      haha wat zonde. Alhoewel een moorkop ook niet mis is. Moet ik binnenkort ook maar eens maken 🙂

  • Marieke

    12 september 2014 at 16:34 Beantwoorden

    Ik las vanochtend je blog en dacht gelijk, oh ja… daar heb ik vanavond ook wel zin in. Ik naar de Hema… op. (Waarschijnlijk waren er meer mensen die je blog gelezen hadden 🙂 ha ha) \r\nMaar toen zag ik de moorkoppen, ook HEERLIJK dus die zijn het geworden. En de zelfgemaakte zelfgemaakte tompouce?? Die ga ik zeker ook nog eens maken.

  • Lian

    12 september 2014 at 12:13 Beantwoorden

    Lekker en eigenlijk zo simpel om zelf te maken! Ik heb eigenlijk al te lang geen tompouce meer op, misschien snel maar weer eens gaan eten.

  • Ilse

    12 september 2014 at 11:45 Beantwoorden

    Lekker! Ik ben gek op de tompoucen van de hema (sssst!) . Dit ga ik dus zeker een keer maken, en idd wat Mirne ook al zei.. De glazuur moet er dan wel bovenop. Jummie!

  • Anne-Ruth Dekker

    12 september 2014 at 10:39 Beantwoorden

    Yumm te lekker lijkt een beetje een combi tussen een tompouce en een millefeulle. Ik was van de week bij dat Hema evenement en natuurlijk een tompouce op;)

  • Jet

    12 september 2014 at 09:52 Beantwoorden

    Oooh Pauline, wat een plaatje zeg. \r\nKrijg er helemaal zin in. Straks even framboosjes kopen en dat wordt dan van het weekend heerlijk smullen.

  • MySimplySpecial

    12 september 2014 at 09:36 Beantwoorden

    Wat zien ze er mooi en lekker uit!

  • Dita

    12 september 2014 at 09:08 Beantwoorden

    Dit ziet er lekker uit! 🙂

  • Kelly caresse

    12 september 2014 at 08:21 Beantwoorden

    Mmm lekker zo met die frambozen er tussen, dat maakt het denk ik gelijk een stuk minder zwaar!

  • Mirne

    12 september 2014 at 07:57 Beantwoorden

    Lijkt me lekker met de frambozen ertussen, maar ik zou het bovenste laagje glazuur er wel nog bij maken. Onmisbaar voor mij. 😀

  • Maaike

    12 september 2014 at 07:32 Beantwoorden

    Hahaha, ik zie je al helemaal stil in een hoekje zitten…. stiekem een Hema tompouce te eten…. ;)\r\n\r\nDie vulling lijkt me heerlijk!

  • Julia

    12 september 2014 at 07:15 Beantwoorden

    Lekker zeg! Dit ga ik komend weekend maken! En stiekem ben ik ook gek op die van de hema. Hoop dat ik het glazuur niet mis….

Plaats een reactie