Rode kool salade met sinaasappel
Heb je wel eens een salade van rode kool gemaakt? Echt doen hoor. Je kan rode coleslaw maken maar deze rode koolsalade met een frisse sinaasappeldressing is ook echt heerlijk. Lekker als bijgerecht bij de BBQ, of bij het avondeten. Stukje kip of vis erbij en klaar ben je.
Ingrediënten voor 4 personen
0,5 rode kool
1 rode paprika
100 gr wortel
100 gr maïs
150 gr sugar snaps
3 lente uitjes
Handje cashewnoten
Handje verse koriander
Dressing
4 el olijfolie
1 el sesamolie
1 teentje knoflook
Sap van een sinaasappel
Scheutje gembersiroop
Zo maak je het
Blancheer (= kort koken) de sugar snaps in kokend water. Laat ze afkoelen en snij ze in reepjes. Stop ze samen met de maïs in een kom.
Was de rode kool (verwijder de harde kern en het buitenste blad), de wortelen en de paprika en snij ze in flinterdunne reepjes. Voeg dit bij de sugar snaps.
Snij de lente ui in ringetjes en voeg dit bij de rest van de groente.
Maak een dressing van de olijfolie, de sesamolie, het sinaasappelsap en een scheutje gembersiroop. Hak de knoflook fijn en meng dit door de dressing.
Giet de dressing over de salade.
Rooster de cashewnoten kort in een droge koekenpan.
Garneer de salade met de cashewnoten en wat gehakte koriander.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.