Menu

Rode Coleslaw

I love coleslaw! Zo’n bak gaat er hier zo doorheen. Geen enkele moeite kost mij dat. Ook niet om te maken trouwens, dit is zo gepiept. De traditionele real American coleslaw wordt van witte kool gemaakt, maar ik vond het wel leuk om rode kool te gebruiken. Lekker herfstig ook wel! Ik kom er trouwens steeds meer achter hoeveel groentes je rauw kunt eten. En nu ik zo’n killer van een keukenmachine heb (ik heb de Magimix Patissier) vliegen de rauwe groentes er hier doorheen.

Deze portie is goed voor een stevige lunch voor 2 personen. Als bijgerecht kun je er 4 mensen blij mee maken. Wil je het jezelf makkelijk maken, koop dan voorgesneden kool. Ik heb persoonlijk niets tegen op voorgesneden groentes. Maar zelf snijden is eigenlijk ook zo gepiept. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze versie vinden. Laat het vooral even weten hoe het gesmaakt heeft.

rode coleslaw

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)
1/4 rode kool
100 gr worteljulienne
1 grote appel (ik gebruik Jonagold)
Handje rozijnen
Sap van een halve citroen
1 flinke el mayonaise
1 flinke el kwark
Handje pecannoten
Peper en zout

Zo maak je het
Was de rode kool en verwijder de buitenste harde bladeren. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes. Dit gaat het makkelijkste in een keukenmachine, maar met de hand kan ook.

Stop de rode kool in een kom. Voeg de worteljulienne en de rozijnen toe.

Snij de appel in dunne reepjes en voeg deze bij de coleslaw.

Voeg nu de mayonaise, de kwark en het sap van een halve citroen toe. Meng het goed door elkaar.

Breng de rode coleslaw op smaak met peper en zout.

Garneer het met een handje pecannoten.

rode coleslaw

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

25 reacties

 • Angela Koopman
  30 maart 2019 om 09:16

  Dank voor het recept Pauline! Morgen eens proberen met een beetje variatie, rode spitskool en walnoten :-)

 • Clara van Zanten
  8 september 2018 om 23:04

  Heerlijke salade !! Heb het gemaakt voor bij de bbq.

 • Michelle
  23 september 2015 om 10:13

  Ik zou graag een keer een salade met kool willen maken, maar ik mag geen rauwe appel, wortel, bleekselderij, tomaat en pinda. Hoe zou ik de wortel en appel kunnen vervangen?

  Groet,

 • Suzanna
  15 januari 2015 om 19:45

  Erg lekkere salade! Ik heb nu 4x de hoeveelheid gemaakt, dan is de kool maar meteen op. Vind hem ook lekkerder als ie een tijdje heeft gestaan, dan is de kool wat kauwbaarder.

 • lydia
  30 december 2014 om 00:01

  Ik ga'm morgen proberen. Wat een toffe schaal!

 • Pauline
  24 november 2014 om 13:54

  Je kunt ook alleen mayonaise gebruiken of een beetje plantaardige yoghurt toevoegen.

 • nathalie
  23 november 2014 om 19:11

  Hai Paulien!

  Wat kan je ipv de kwark gebruiken of kan je dat ook weglaten of wordt dat dan minder lekker?
  Ik weet geen zuivel namelijk.

  Groetjes

 • Pauline
  20 november 2014 om 11:12

  Haha leuk om te horen.

 • Ger
  19 november 2014 om 18:35

  Deze salade vandaag gemaakt voor mijn moeder, omdat zij dol is op salade's. Ik geef zelf nooit zoveel om salade's. Maar toen ik zelf een hap had geproefd, wilde ik een tweede... En voordat ik het wist was de schaal leeg. Haha, toch morgen maar snel een nieuwe schaal maken. Bedankt voor het leuke recept, deze schrijf ik over en komt in mijn receptenbakje.

 • Vera
  19 november 2014 om 13:05

  Net dit recept meegenomen naar het werk als lunch en wat was het heerlijk. Dank je wel voor de steeds weer nieuwe ideeën en inzichten.

 • Katleen
  18 november 2014 om 19:47

  Ik neem altijd een grote rode kool en gebruik een helft om rauw te eten.

  De andere helft, daar maak ik soep mee: klein snijden, aardappel er bij (of meer als je dat graag hebt), beetje ajuin, koffielepel azijn en dan water en bouillon naar smaak (kippenbouillon wordt aangeraden maar met groentebouillon gaat het ook). Erg lekker met korstjes / spekjes / ...

 • Kelly caresse
  18 november 2014 om 17:37

  Thanks! Ga ik eens rondkijken daar! :)

 • Pauline
  18 november 2014 om 17:35

  Die zijn van de Dille -> off course haha.

 • Pauline
  18 november 2014 om 17:35

  Ik denk het niet. Dat is te nat van zichzelf.

 • Pauline
  18 november 2014 om 17:34

  Ja dat gaat ook heel makkelijk inderdaad.

 • Willemijn
  18 november 2014 om 17:13

  Dit ga ik zeker proberen, ik ben dol op koolsalades en witlofsalades!

 • Lieke
  18 november 2014 om 16:57

  Ziet er lekker uit zeg!!

 • Marjan
  18 november 2014 om 10:50

  Je kunt ook een mandoline gebruiken!

 • Eline
  18 november 2014 om 10:42

  Ik vind normale coleslaw echt niet lekker, misschien deze variant wel!

 • Margot
  18 november 2014 om 10:29

  Het ziet er goed uit!

 • Esmée
  18 november 2014 om 08:48

  Hmm, coleslaw is zo lekker! Deze gaat deze week mee als lunch :D x

 • kelly van voorden
  18 november 2014 om 07:54

  Heerlijk!!! Ga deze gelijk maken donderdag bij de broodmaaltijd. Zou zuurkool er ook lekker door zijn? Gek op zuurkool!! :P

 • Rena
  18 november 2014 om 07:09

  Although it's a bit work to prepare it I think it's worth to do it as it is for sure yummy!\n Lovely greetings from Bavaria, Rena

 • Simone
  18 november 2014 om 07:08

  Goed idee om dat eens met rode kool te maken. Ik vind coleslaw ook echt geweldig... Zooo lekker!

 • Kelly caresse
  18 november 2014 om 07:05

  Mmm wat een lekker recept, lijkt me ook lekker fris zo met het appeltje. De houten sla lepels vind ik ook erg leuk

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.