Zalmrolletjes

Zalmrolletjes

We hebben een heerlijk voorgerecht voor je bedacht: deze zalmrolletjes. Een ideaal voorgerecht voor tijdens de feestdagen, maar ze kunnen net zo goed het hele jaar door. De gevulde zalmrolletjes zijn fris, licht en gemakkelijk te maken. Je kunt het zelfs al van tevoren maken en de zalmrol tot gebruik in de koelkast bewaren. Zo heb je echt in een mum van tijd een top voorgerecht op tafel staan!

Zalm hapjes als voorgerecht

Voor deze zalmrolletjes met komkommer gebruikten we ricotta. Net iets lichter dan een roomkaas, maar je kunt ze natuurlijk vullen met wat jij lekker vindt. Serveer je de zalm hapjes als voorgerecht? Zet dan wat versgebakken stokbrood erbij op de tafel. Of nog feestelijker een borrelbrood! Je kunt overigens de zalmrolletjes ook heel goed als hapje of amuse serveren. In ieder geval wordt het hoe dan ook smullen!

Laat voor deze zalmrolletjes de komkommer goed uitlekken. Gebruik bij voorkeur ook niet het middelste gedeelte van de komkommer, omdat deze te veel vocht bevat.

Pauline

Zalmrolletjes
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr gerookte zalm
  • 150 gr ricotta
  • 1 komkommer
  • 1 citroen (rasp)
  • Handje rucola
  • 2 takjes dille
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Hollandse garnalen

Zo maak je het

  1. Snijd met een kaasschaaf of mandoline dunne plakken van de komkommer in de lengte. Bestrooi ze met wat zout en leg ze tussen twee keukenpapiertjes. Laat even liggen en zorg dat de komkommer goed uitgelekt is.

  2. Neem een groot stuk vershoudfolie. Verdeel de zalm in de vorm van een grote rechthoek over de folie. Zorg dat de zalm netjes tegen elkaar aan ligt.

  3. Meng de ricotta met de rasp van de citroen en wat peper en zout. Verdeel dit mengsel over de zalm. Verdeel vervolgens de plakken komkommer over de zalm.

  4. Rol de rol nu voorzichtig op. Dit doe je net zoals bij sushi, dus niet gewoon rollen, want dan komt het huishoudfolie er tussen te zitten. Je trekt het folie als het ware omhoog en dan rolt de zalm zich vanzelf op. Laat de zalmrol zeker een uur opstijven in de koelkast.

  5. Snijd de zalm voor gebruik met een scherp mes in plakken van ongeveer 1 cm dik. Serveer twee tot drie zalmrolletjes per persoon.

  6. Garneer de zalmrolletjes met de rucola, dille en eventueel met nog wat Hollandse garnaaltjes. Besprenkel het voorgerechtje met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Serveer de zalmrolletjes met wat stokbrood.

Zalmrolletjes

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Zalm Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Kerst Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in