Ceviche

Ceviche van kabeljauw

Heb je wel eens ceviche gegeten? Het is rauwe vis dat je gaart in zuur. Heel lekker, licht en fris! In dit recept voor ceviche van kabeljauw marineren we de vis in limoen- en sinaasappelsap. Yes! Hoe kleiner en dunner je de stukjes vis snijdt des te sneller het gaart. Gebruik voor ceviche zo vers mogelijke vis. Dit gerechtje is lekker als lunch of als voorgerecht. Maar je kan ceviche ook ook als hoofdgerecht eten. Serveer het op een grote schaal en geef er toast en een salade bij. Het ziet er in ieder geval heel zomers en feestelijk uit en staat zo op tafel. Proberen?

Ceviche
Ceviche

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr kabeljauwfilet
  • 0,5 venkel
  • 0,5 komkommer
  • 6 radijsjes
  • 1 rode ui
  • 2 limoenen
  • 0,5 sinaasappel
  • 50 gr watermeloen
  • 4 el granaatappelpitjes
  • 15 gr dille
  • 2 takjes munt
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Maak de venkel schoon en snijd in zo dun mogelijke plakken. Snijd de komkommer in dobbelsteentjes en de watermeloen in blokjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.

  2. Pers in een hoge maatbeker de limoenen en sinaasappel uit. Voeg 3/4 van de dille toe en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout en roer de rode uiringen er door.

  3. Snijd de kabeljauw in stukjes van 2 x 2 centimeter. Leg ze in een diep bord. Schenk de limoen-dillemarinade over de kabeljauw en laat 12-15 minuten staan tot de vis in vlokken uit elkaar begint te vallen.

  4. Verdeel de vis over de borden, leg de plakjes venkel, radijs, blokjes komkommer en watermeloen erbij. Strooi er wat granaatappelpitjes over en garneer met de munt en achtergehouden dille. Serveer direct.

Ceviche
Ceviche

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in