Gevulde pastaschelpen
Wie wordt er niet blij van een lekkere pasta? Deze gevulde pastaschelpen met spinazie is weer eens wat anders dan de gewoonlijke pastagerechten. Je maakt deze gevulde pasta met grote pastaschelpen, in het Italiaans conchiglie genoemd. Ze zien er prachtig uit en doet ons zelfs een beetje denken aan de zee. Wij kochten deze pasta bij de Turk, maar de grotere supermarkten hebben ze ook in het assortiment. Het is dus even goed zoeken, maar het is echt een aanrader om deze gevulde pasta te maken!
Gevulde pasta recept
Dit gevulde pasta recept is een veggie variant met spinazie en ricotta. Wil je liever vlees? Je kunt ze ook heel goed vullen met een bolognesesaus. Hoewel deze pasta met spinazie het ook goed doet bij de kids en ook nog eens veel groenten bevat. Smullen die ook lekker mee!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr pastaschelpen
- 2 blikken tomatenblokjes (400 gr)
- 250 gr ricotta
- 450 gr diepvriesspinazie
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Nootmuskaat
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Parmezaanse kaas
Zo maak je het
Kook de pastaschelpen beetgaar in water met zout. Kook ze niet te gaar, want ze garen nog na in de oven.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Gebruik voor de gevulde pastaschelpen de grootste ovenschaal die je in huis hebt.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en zout.
Laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen en het verdeel het dan over de bodem van een ingevette ovenschaal. Bewaar 1/4 van de tomatensaus voor de bovenkant.
Bak de spinazie kort in een koekenpan zodat deze ontdooit. Druk al het overtollige vocht eruit in een zeef. Maak de spinazie eventueel nog wat fijner met een staafmixer.
Meng de spinazie met de ricotta en breng dit royaal op smaak met wat versgemalen nootmuskaat, peper en zout.
Vul de pastaschelpen met het spinaziemengsel en leg ze in de tomatensaus. Ga door totdat alle schelpen gevuld zijn.
Verdeel het laatste beetje tomatensaus tussen de schelpen. Garneer de gevulde pasta eventueel met nog wat Parmezaanse kaas.
Zet de gevulde pastaschelpen voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.