gevulde pastaschelpen

Gevulde pastaschelpen met spinazie

Ik vind pastaschelpen prachtig om te zien. Van die grote schelpen, het doe mij denken aan de zee. Je moet even goed zoeken want in de supermarkt kan je ze niet overal krijgen. Ik haalde mijn pastaschelpen meestal bij de Turk, die heeft echt alles.

Ik heb de pastaschelpen gevuld met een simpele vulling van spinazie en ricotta kaas. Maar je kan er natuurlijk instoppen wat je lekker vindt. Gehakt zou ook lekker zijn, of maak een lekker mengseltje met pompoen.

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr pastaschelpen
2 teentjes knoflook
1 ui
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
250 gr ricotta
250 gr diepvriesspinazie
1 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

pastaschelpen

Zo maak je het
Kook de pastaschelpen beetgaar in water met zout. Kook ze niet te gaar, want ze garen nog na in de oven.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de oregano en peper en zout.

Laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen en het verdeel het dan over de bodem van een ovenschaal.

Laat de spinazie ontdooien en druk het overtollige vocht eruit in een zeef. Het moet zo droog mogelijk zijn.

Meng de spinazie met de ricotta en breng dit royaal op smaak met peper en zout.

gevulde pastaschelpen

Vul de pastaschelpen met het spinaziemengsel en leg ze in de tomatensaus. Ga door totdat alle schelpen gevuld zijn.

Garneer de schelpen eventueel met Parmezaan en zet de gevulde pastaschelpen voor ongeveer 20 minuten in de oven.

gevulde pastaschelpen

De Pure Markt Amsterdam
5 x healthy havermout ontbijt
Bewaar
16 Comments
  • Anne

    26 augustus 2015 at 17:29 Beantwoorden

    Heerlijk! Pastaschelpen zijn nu ook van Bertolli verkrijgbaar. Deze horen dan bij een maaltijdpakketje, maar je kunt natuurljk alleen de schelpen gebruiken!

  • Ashley

    18 maart 2015 at 16:19 Beantwoorden

    Dit ziet er super leuk uit en het lijkt me erg lekker. Ik ga het zeker proberen te maken!

  • Hanneke

    30 september 2014 at 18:32 Beantwoorden

    Leuk om het op die manier te doen. Ik maak hier meestal canneloni mee, maar misschien eten mijn kinderen dit makkelijker, aangezien het er zo leuk uitziet!

  • Margreet

    9 mei 2014 at 21:15 Beantwoorden

    Ik vul met een soort gelijk recept,cannelloni buisjes,altijd een heel werk\r\nGa zeker deze schelpen eens proberen!\r\nMisschien helpt een bechamelsaus over de schelpen ook om de randen niet te hard te laten worden?

  • Monique

    11 februari 2014 at 16:47 Beantwoorden

    Bij gebrek aan pastaschelpen in mijn supermarkt, heb ik verse lasagnebladen gekocht, hier de spinazie-ricottasaus op gedaan en er rolletjes van gemaakt! \r\nHet staat nu in de oven en ben benieuwd naar het eindresultaat.

  • Anne-Mieke

    25 november 2013 at 20:57 Beantwoorden

    Ik weet nog een leuke webshop waar je ze kan kopen.\r\nwww.soglia-it.nl

  • Daniëlle

    13 november 2013 at 16:02 Beantwoorden

    Lekker zeg! Spinazie is altijd lekker met pasta. Ik had gisteren ook tagliatelle met ricotta/spinazie saus, zo lekker!

  • Dita

    13 november 2013 at 13:50 Beantwoorden

    Mmmhh lekker, ik heb nog nooit van zulke grote schelpen gezien trouwens.

    • Pauline

      13 november 2013 at 14:45 Beantwoorden

      Ik haal ze bij de Turk, die heeft ze vaak wel. Of kleine delicatessen winkeltjes 😉

  • MySimplySpecial

    13 november 2013 at 13:04 Beantwoorden

    Dat lijkt me heerlijk en het ziet er ook nog eens leuk uit!

  • Lisa

    13 november 2013 at 12:32 Beantwoorden

    Bij mij worden de randjes van de schelpen dan altijd keihard in de oven zodat het niet meer lekker is en zo hard als ongekookte pasta. Wat kan ik hier tegen doen?

    • Pauline

      13 november 2013 at 14:47 Beantwoorden

      Kook je de pasta wel voor? En zorg voor een goede bodem tomatensaus en lekker veel vulling. Of dek je schaal af met aluminium folie of zet hem laag in de oven 😉

  • Michal

    13 november 2013 at 12:18 Beantwoorden

    Lekker! Heel leuk idee!

  • Maura - YLT

    13 november 2013 at 09:58 Beantwoorden

    Oh lekker van die grote schelpen 🙂 ik hoopte al dat er ricotta in zou zitten, lekker met spinazie!

  • Door

    13 november 2013 at 09:56 Beantwoorden

    Hmm lekker, ik vind die grote schelpen ook prachtig, en deze lijken me heerlijk!

  • Nanda

    13 november 2013 at 09:43 Beantwoorden

    Dat ziet er leuk uit! Wat een tof idee 🙂

Plaats een reactie