Kantonese kip
Een klassieker uit de ‘vernederlandste’ Chinese keuken is Kantonese kip, een gerecht dat zowel lekker als hartverwarmend is. Dit recept is de perfecte mix van zoet, zuur, zout en een beetje pit – maar dan gemaakt zonder pakjes en zakjes.
Dit gerecht ziet er ook nog eens vrolijk uit, met kleurrijke groenten en een glanzende saus die rijkelijk over de mie en kip ligt. Serveer de Kantonese kip met een frisse Aziatische komkommersalade voor de perfecte finishing touch.
Tip: als je liever geen vlees eet, geen probleem! Vervang de kip door vegetarische kipstukjes of blokjes tofu. Deze nemen de heerlijke saus ook goed op, waardoor het gerecht voor iedereen genieten is.
Een zoet-kruidige saus
De magie van dit gerecht zit ‘m in de saus, waarbij KIKKOMAN sojasaus een hoofdrol speelt. Deze sojasaus zorgt voor een diepe, rijke smaak. De mix van gembersiroop, oestersaus en Chinees 5-kruidenpoeder met de sojasaus maakt elke hap spannend. In dit recept gebruiken we de sojasaus met minder zout. Handig voor als je op je zout inname let. Deze sojasaus bevat namelijk 43% minder zout, maar qua smaak lever je niets in. En nu ook verkrijgbaar in een wat grotere verpakking, handig!
De beste sojasaus
Wij zijn al jaren fan van KIKKOMAN. Standaard staan er wel een paar flesjes in onze voorraadkast. Wist je dat KIKKOMAN enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt? De sojasaus van KIKKOMAN wordt enkel gemaakt van tarwe, sojabonen, water en zout. Er worden geen kunstmatige toevoegingen gebruikt en de sojasaus wordt volgens een eeuwenoude traditie geproduceerd. De sojasaus wordt op natuurlijke wijze gebrouwen door een fermentatieproces. Dit neemt enkele maanden in beslag. En dit komt de smaak en kwaliteit van de sojasaus ten goede.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr kipfilet
- 250 gr mie
- 150 gr sperziebonen (panklaar)
- 400 gr Chinese wokgroenten
- 0,5 komkommer
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el maizena
- 5 el KIKKOMAN sojasaus
- 3 el gembersiroop
- 3 el oestersaus
- 5 el rijstazijn
- 1 tl Chinees 5 kruidenpoeder
- 2 tl suiker
- 0,5 tl chilivlokken
- (zonnebloem)olie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng in een kom de sojasaus, gembersiroop, oestersaus, Chinees 5-kruidenpoeder en 150 ml water tot een gladde saus. Roer in een kommetje 50 ml water en de maizena tot een glad papje en roer door de saus tot het volledig is opgenomen.
Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng deze met de azijn, suiker en chilivlokken. Laat tot gebruik staan.
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en zout.
Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan en bak de kip rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe. Roerbak de Chinese wokgroenten en sperziebonen 4-5 minuten mee.
Schenk de saus over de kip en groenten en laat het 3-4 minuten zachtjes koken. Schep de mie door de saus en roer alles goed door. Serveer de Kantonese kip met de zoetzure komkommer.
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in