Gratin Dauphinois
Deze aardappel gratin brengt ons zoveel goede herinneringen, want wij hebben dit recept al talloze keren gemaakt. In het Frans heet dit gerecht Gratin Dauphinois, de specialiteit van de voormalige provincie Dauphine. Je kunt het jezelf een stukje makkelijker maken voorgegaarde aardappeltjes te gebruiken. Pak je toch rauwe aardappelen? Verleng dan de baktijd met een 15 minuten. Je serveert deze aardappel gratin met een lekker stukje vlees of vis of zet het op tafel als bijgerecht tijdens het kerstdiner.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten
- 600 gr aardappelschijfjes (voorgekookt)
- 2 eieren
- 100 ml kookroom
- 100 ml melk
- 1 teen knoflook
- 60 gr geraspte kaas
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en klop een mengsel van de eieren, de melk en de room.
Hak een flinke teen knoflook fijn en voeg dit bij het eimengsel.
Breng het op smaak met peper en zout en voeg 3/4 van de kaas toe.
Giet het mengsel over de aardappelschijfjes en hussel het door elkaar.
Giet het geheel van de aardappelen en het mengsel in een met boter ingevette vorm en garneer het met de overgebleven kaas.
Bak de gratin Dauphinois in ongeveer 40 minuten goudbruin. Indien je rauwe plakjes aardappel hebt gebruikt verleng je de baktijd met een kwartier.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.