Gratin Dauphinois
Deze aardappel gratin brengt ons zoveel goede herinneringen, want wij hebben dit recept al talloze keren gemaakt. In het Frans heet dit gerecht Gratin Dauphinois, de specialiteit van de voormalige provincie Dauphine. Je kunt het jezelf een stukje makkelijker maken voorgegaarde aardappeltjes te gebruiken. Pak je toch rauwe aardappelen? Verleng dan de baktijd met een 15 minuten. Je serveert deze aardappel gratin met een lekker stukje vlees of vis of zet het op tafel als bijgerecht tijdens het kerstdiner.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten
- 600 gr aardappelschijfjes (voorgekookt)
- 2 eieren
- 100 ml kookroom
- 100 ml melk
- 1 teen knoflook
- 60 gr geraspte kaas
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en klop een mengsel van de eieren, de melk en de room.
Hak een flinke teen knoflook fijn en voeg dit bij het eimengsel.
Breng het op smaak met peper en zout en voeg 3/4 van de kaas toe.
Giet het mengsel over de aardappelschijfjes en hussel het door elkaar.
Giet het geheel van de aardappelen en het mengsel in een met boter ingevette vorm en garneer het met de overgebleven kaas.
Bak de gratin Dauphinois in ongeveer 40 minuten goudbruin. Indien je rauwe plakjes aardappel hebt gebruikt verleng je de baktijd met een kwartier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in