
Gratin Dauphinois
Deze aardappel gratin brengt ons zoveel goede herinneringen, want wij hebben dit recept al talloze keren gemaakt. In het Frans heet dit gerecht Gratin Dauphinois, de specialiteit van de voormalige provincie Dauphine. Je kunt het jezelf een stukje makkelijker maken voorgegaarde aardappeltjes te gebruiken. Pak je toch rauwe aardappelen? Verleng dan de baktijd met een 15 minuten. Je serveert deze aardappel gratin met een lekker stukje vlees of vis of zet het op tafel als bijgerecht tijdens het kerstdiner.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten
- 600 gr aardappelschijfjes (voorgekookt)
- 2 eieren
- 100 ml kookroom
- 100 ml melk
- 1 teen knoflook
- 60 gr geraspte kaas
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en klop een mengsel van de eieren, de melk en de room.
Hak een flinke teen knoflook fijn en voeg dit bij het eimengsel.
Breng het op smaak met peper en zout en voeg 3/4 van de kaas toe.
Giet het mengsel over de aardappelschijfjes en hussel het door elkaar.
Giet het geheel van de aardappelen en het mengsel in een met boter ingevette vorm en garneer het met de overgebleven kaas.
Bak de gratin Dauphinois in ongeveer 40 minuten goudbruin. Indien je rauwe plakjes aardappel hebt gebruikt verleng je de baktijd met een kwartier.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan