Menu
aardappelgratin-4162.jpg

Gratin Dauphinoise

Ik heb goede herinneringen aan aardappelgratin. Tijdens mijn Hotelschool tijd maakten wij regelmatig deze gegratineerde aardappelen. En we, of in ieder geval ik, zorgden er altijd voor dat er wat overbleef voor onszelf. Aardappel gratin wordt in het Frans Gratin Dauphinoise genoemd, de specilaiteit van de voormalige provincie Dauphine. Ik heb het mij deze keer makkelijk gemaakt en voorgegaarde aardappeltjes gebruikt. Je kan ook rauwe aardappelen gebruiken, maar dan moet je de baktijd met een kwartier verlengen. Serveer de aardappelgratin met een lekker stukje vlees of vis en een lichte salade.

Ingrediënten 4 personen
600 gr aardappelschijfjes (voorgekookt)
2 eieren
100 ml kookroom
100 ml melk
1 teen knoflook
60 gr geraspte kaas
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop een mengsel van de eieren, de melk en de room.

Hak een flinke teen knoflook fijn en voeg dit bij het eimengsel.

Breng het op smaak met peper en zout en voeg 3/4 van de kaas toe.

Giet het mengsel over de aardappelschijfjes en hussel het door elkaar.

Giet de aardappelen in een met boter ingevette vorm en garneer het met de overgebleven kaas.

Bak de aardappelgratin in ongeveer 40 minuten goudbruin.

Indien je rauwe plakjes aardappel hebt gebruikt verleng je de baktijd met een kwartier.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan