Mini Tiramisu in een glaasje

Oh ik ben zo dol op Tiramisu. Het is een super makkelijk maar vooral lekker nagerecht. Ik werkte vroeger bij een Italiaan waar ik regelmatig een bakje mee naar huis nam. Officieel maak je tiramisu altijd in een grote schaal maar ik vond het wel leuk om tiramisu in een glaasje te maken. Is weer eens wat anders dan zo’n grote bak vol. Maar smullen was het zeker.

Ingrediënten voor 6 glaasjes tiramisu
125 ml slagroom
125 ml mascarpone
1 el suiker of meer als je van zoet houdt
18 lange vingers
1 kopje sterke espresso + 1 tl suiker
Scheut marsala of amaretto
Cacao

Zo maak je het
Klop de mascarpone los met een lepel.

Klop de slagroom met een flinke el suiker lobbig en meng dit door de mascarpone.

Zet een kopje sterke espresso en voeg een tl suiker toe en een flinke scheut marsala of amaretto.

Verdeel een el van het mascarpone mengsel in een glaasje.

Breek een lange vinger in 2en en doop deze in de koffie.

Leg de helften op de mascarpone.

Leg hierop weer een el mascarpone.

Doop 2 lange vingers, ieder voor de helft in de koffie en steek deze in de room.

Voeg nog een laatste lepel room toe en garneer het geheel met cacao.

Bananen pannenkoek zonder melk
Het Thuismaken Ebook
Bewaar
38 Comments
  • ingrid

    31 oktober 2016 at 03:22 Beantwoorden

    voor sinterklaas avond.. (even vooruit denken) met kruidnoten…. mmmmmm

  • Liesbeth Steps.

    10 december 2015 at 16:38 Beantwoorden

    Hoi,\r\nHoe lang voor het diner kan ik bovenstaand toetje maken?\r\nDit i.v.m. de planning voor een ontspannen etentje .\r\nGr, Liesbeth.

  • rica

    17 mei 2015 at 16:40 Beantwoorden

    Wat een super recept, heerlijk !!!

  • s

    17 april 2015 at 07:58 Beantwoorden

    tiramisu

  • Sara

    18 januari 2015 at 22:14 Beantwoorden

    Kan ik de alcohol ook achterwege laten?\r\nIk drink geen alcohol. \r\n\r\nGr\r\nSara

    • Pauline

      19 januari 2015 at 17:34 Beantwoorden

      Ja dat kan heel goed, je kunt er eventueel ook een beetje koffiesiroop doorheen doen.

  • Heline

    23 december 2014 at 20:40 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit hoor, ik ga deze maken voor eerste kerstdag dit jaar.

  • natalie

    21 december 2014 at 16:40 Beantwoorden

    Kun je dit een dag van tevoren maken zonder dat de smaak verloren gaat?

  • Heleen

    20 oktober 2014 at 09:30 Beantwoorden

    Ik woon in Azië en kan geen Mascarpone of Riccota kopen en ik kan geen rauw ei gebruiken, wel hebben we hier een dikke kwark soort, slagroom en cream cheese. Heb jij misschien een idee hoe ik met deze ingrediënten toch een lekkere Tiramisu kan maken. Alvast bedankt

    • Pauline

      20 oktober 2014 at 16:03 Beantwoorden

      Ik zou hem met half slagroom, half roomkaas maken. Alleen lijkt het dan iets meer op cheesecake mousse. Maar dat is ook super lekker.

  • Astrid

    9 oktober 2014 at 08:51 Beantwoorden

    Hallo,\r\n\r\nIk heb je lekkere recept opgeslagen en wil hem zeker gaan proberen, nu had ik ergens anders een recept gezien en daar zit 125 ml slagroom en 250 gram mascarpone.. en hier gebruik je half/half… wat wordt het verschil als ik 250 mascarpone op 125 slagroom doe?\r\nIk twijfel wat lekkerder zou zijn haha.\r\n\r\ngroetjes.

  • Pauline van Vlerken

    9 maart 2014 at 19:39 Beantwoorden

    Vandaag vrienden te eten. Vanmorgen de glaasjes gemaakt.\r\nSimpel en snel klaar….. Dat is ook de kracht van jou recepten eenvoudige ingrediënten en pure smaak.\r\nOok dit toetje is heerlijk en niet te zoet. Weer een blijvertje!

  • Brenda

    7 februari 2014 at 12:33 Beantwoorden

    Wat bedoel jij met een el?\r\nWas niet helemaal duidelijk voor mij…

  • Anne

    15 december 2013 at 15:50 Beantwoorden

    Het ziet er heerlijk uit! Is het een optie om het te maken zonder alcohol (ivm kinderen) of wordt het daar erg saai van?

    • Pauline

      16 december 2013 at 14:50 Beantwoorden

      Ja hoor dat kan prima, je kunt er eventueel een scheutje amandelsiroop door doen.

  • Ilse

    7 december 2013 at 01:21 Beantwoorden

    Hoeveel mascarpone gebruik je hier (in gram)?

  • Bianca

    22 november 2013 at 12:14 Beantwoorden

    Moet dit nog een paar uur in de koelkast staan alvorens te nuttigen? Of kan je het maken en meteen opeten?

    • Pauline

      22 november 2013 at 21:51 Beantwoorden

      Je kunt het meteen opeten maar ik vind het zelf lekkerder als hij even in de koelkast heeft gestaan.

  • Melissa

    16 oktober 2013 at 17:55 Beantwoorden

    Wat een leuke glaasjes, waar heb je die gekocht? Volgens mij zag ik ook zoiets bij Xenos. Super leuk! Ga het met m’n verjaardag eens maken, maak ik gewoon een taart minder 🙂

  • karla duijzer

    27 september 2013 at 14:20 Beantwoorden

    Kan het ook zonder alcohol

    • Pauline

      27 september 2013 at 18:54 Beantwoorden

      Ja hoor dat kan prima, je kan evt een beetje amaretto koffie siroop toevoegen

  • Leny

    1 april 2013 at 14:42 Beantwoorden

    Erg leuk idee. Ik heb 4 glaasjes gemaakt, maar de volgende keer neem ik iets meer slagroom en mascarpone. Het was wat krap.\r\nErg lekker en feestelijk!

  • miehhke (thewinterof88)

    27 januari 2013 at 21:18 Beantwoorden

    tiramisu is mmmmm. maar ik verkíes het persoonlijk met speculoos ipv vingerkoekjes.

    • Pauline

      28 januari 2013 at 11:20 Beantwoorden

      Dat is ook een idee 🙂 En je zou ook cake kunnen gebruiken of bitterkoekjes, als het maar lekker is.

      • Mirela

        25 februari 2015 at 15:21 Beantwoorden

        heerlijk recept. ook met bastogne koekkruimels onderin. of cake die je besprenkeld met amaretto is heerlijk. Ach eigenlijk kunnen alle koekjes erin het is gewoon heerlijk.

  • Pauline

    27 januari 2013 at 20:35 Beantwoorden

    Jaa zo lekker 😉

  • daphna

    27 januari 2013 at 15:18 Beantwoorden

    Ooooei lekker, dit wordt vanavond het nagerecht 🙂

  • Suzanne

    27 januari 2013 at 14:50 Beantwoorden

    Wat een heerlijk recept! Ik hou van tiramisu! Bedankt voor het delen.

  • Bianca

    27 januari 2013 at 10:51 Beantwoorden

    Tiramisu is een van mijn favoriete desserts maar maak altijd te veel!\r\nBedoel je bij ingredienten niet zoet in plaat van zout?

    • Pauline

      27 januari 2013 at 11:00 Beantwoorden

      Oh ja natuurlijk, stom! dank je wel, ik heb het aangepast 🙂

  • Pauline

    26 januari 2013 at 21:10 Beantwoorden

    Jaaa altijd fijn

  • Sabine

    26 januari 2013 at 11:48 Beantwoorden

    Jaaaahaaaam Pauline! Super leuk/handig als je tiramisu voor twee wil.

  • Pauline

    26 januari 2013 at 11:05 Beantwoorden

    Ik maak hem altijd zo, zonder eieren. Net zo lekker!

  • Caroline Brouwer

    26 januari 2013 at 08:31 Beantwoorden

    Waar zijn de eieren?

Plaats een reactie