Advocaat pudding
Deze advocaat pudding is een feestelijke dessert die perfect past bij elke gelegenheid, maar vooral schittert tijdens de paasdagen. Dit toetje heeft een rijke en romige textuur, verrijkt met de smaak van advocaat, maar is stiekem écht verrassend makkelijk te maken.
Paastoetje: advocaat pudding
De combinatie van slagroom, volle melk en vanille, versterkt door de advocaat, creëert een onweerstaanbaar dessert dat zachtjes smelt op de tong. Het gebruik van gelatine zorgt voor een perfecte consistentie (oftewel: de perfecte dril zonder té stevig te zijn). Voor een vrolijke Paas-touch versieren we de advocaat pudding met paaseitjes en -haasjes.
Of je nu kiest voor één grote pudding of meerdere kleine puddinkjes, dit recept is flexibel en kan gemakkelijk worden aangepast aan het aantal gasten. Het voorbereiden van dit dessert de avond van tevoren maakt het ook ideaal voor drukke feestdagen, waardoor je meer tijd hebt om gezellig met je gasten of familie aan tafel te zitten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 personen
- 500 ml advocaat
- 500 + 250 ml slagroom
- 250 ml volle melk
- 5 gelatineblaadjes
- 75 + 15 gr suiker
- 8 gr vanillesuiker (1 zakje)
- 60 gr maizena
- paaseitjes en haasjes voor garnering
Materiaal
- 1 puddingvorm van 1 liter of 8 puddingvormpjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Week de gelatineblaadjes in koud water. Ga je 1 grote pudding maken? Gebruik dan 6 gelatineblaadjes. Wil je 4 puddinkjes maken, halveer dan gerust het recept.
Verwarm in een pan 500 ml slagroom, melk, 75 gram suiker en vanillesuiker op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Roer regelmatig.
Schep een paar eetlepels room uit de pan in een kommetje en roer de maizena er door. Voeg het maizenapapje toe aan het warme roommengsel en roer ca 2 minuten goed door. Haal daarna de pan van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het roommengsel. Roer goed door totdat de gelatine volledig is opgelost.
Spoel de puddingvorm of vormpjes om met koud water, schud het water er uit maar droog ze niet af. Voeg de advocaat toe aan het puddingmengsel roer goed door totdat alles goed gemengd is. Giet het mengsel in een puddingvorm of puddingvormpjes. Laat afkoelen en laat een nacht opstijven in de koelkast.
Als de pudding is opgesteven, klop dan 250 ml slagroom met 1 eetlepel suiker stijf. Stort de pudding uit zijn vorm of vormpjes op een bord en versier de pudding of puddinkjes met de slagroom. Hak de paaseitjes grof en strooi ze over de pudding. Schep eventueel nog wat advocaat over de puddinkjes.
Tip: probeer de pudding eerst te storten zonder de vormpjes in warm water te houden. Komen ze er niet uit? Dan kun je de onderkant van de vorm of vormpjes kort in warm water houden.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in