Gebraden kip
Het geheime ingrediënt van deze gebraden kip? Dat is de unieke mix van kruiden en specerijen. In de wereld van culinaire kunstenaars is er één naam die keer op keer schittert met zijn creatieve meesterwerken: Yotam Ottolenghi. Deze gebraden kip is een Ottolenghi recept met rijke smaken uit het Midden-Oosten. Aan de kip van Ottolenghi voegen we bijzondere ingrediënten toe als sumak, za’atar en pijnboompitten. Eens een keer een ander kippetje! Serveer er zoete aardappel frietjes bij en wees gewaarschuwd, het is echt verslavend lekker.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kippenpoten
- 200 ml kippenbouillon
- 50 gr pijnboompitten
- 2 rode uien
- 2 knoflooktenen
- 2 el za'atar
- 1 citroen
- 1 el sumak
- 1 tl gemalen piment
- 1 tl kaneel
- Handjevol platte peterselie
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Snijd de uien in halve ringen, hak de knoflook fijn en snijd de citroen in dunne plakken.
Meng de kip in een ruime kom met de gesneden ui, knoflook, specerijen, citroen en de bouillon. Breng op smaak met peper en zout en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Laat de kip een paar uur of nog liever, een nacht marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Leg de kip in een braadslee met de velkant naar boven. Giet hier nog wat extra olijfolie over.
Braad de kip in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Haal de kip uit de oven en garneer met de platte peterselie en de geroosterde pijnboompitten. De gebraden kip is lekker met zoete aardappelfrietjes, platbrood of couscous.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.