rucola pesto

Rucola pesto

Wist je dat je met pesto heel erg kan variëren? Maak bijvoorbeeld een rucola pesto of spinazie pesto. En gebruik in plaats van pijnboompitten amandelen, walnoten of pistachenootjes. Deze pesto van rucola is ook ideaal als je een restje rucola over hebt. En minsten zo lekker als de klassieke variant.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 50 gr rucola
  • 10 gr basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gr ongebrande amandelen
  • 1 el citroenrasp en sap
  • 30 gr Parmezaan
  • 100 ml olijfolie
  • Zout
  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

  2. Mix de rucola samen met de knoflook fijn in een keukenmachine. Voeg de geroosterde amandelen toe en maal het geheel nogmaals. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, tot de gewenste dikte ontstaat.

  3. Voeg het citroensap en iets van de rasp van de citroen toe. Gebruik alleen het gele van de schil van de citroen, het witte is erg bitter. Voeg de Parmezaan toe en meng het geheel nog eens door.

  4. Breng de rucolapesto op smaak met iets zout.

rucola pesto

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Noten recepten Pesto Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in