Pesto aioli
De perfecte borreldip bestaat: pesto aioli! Jep, met de combinatie van romige aioli en de frisse smaak van groene basilicumpesto maak je jouw borrelplank helemaal compleet. Je kunt natuurlijk kant en klare aioli en basilicumpesto bij de supermarkt of traiteur kopen. Maar zelf maken is zoveel leuker! Je kunt er natuurlijk óók voor kiezen om één van de twee onderdelen kant en klaar in te kopen; ofwel de aioli, ofwel de pesto. De keuze is aan jou!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 portie
- 2 eidooiers (eieren op kamertemperatuur)
- kneepje citroensap
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 160 ml neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
- snuf zout
- 2 el pesto (zelfgemaakt of gekocht)
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de eidooiers, het citroensap, de zout en de gehakte knoflook in een hoge beker. Zorg er voor dat de beker net ietsje breder is dan de staafmixer (wij hebben deze). Anders zal het mengsel niet goed mengen en blijft je aioli te dun.
Doe de staafmixer in de beker en giet vervolgens de olie erbij. Zet de staafmixer aan, maar beweeg de mixer niet. Als de substantie gaat mengen beweeg je de staafmixer voorzichtig op en neer. Doe dit vooral rustig, want anders heb je de kans dat het mislukt.
Tip: is de aioli nog iets te dik? Voeg dan wat extra (warm) water toe.
Doe de aioli in een bakje en roer de pesto erdoorheen. En klaar is je pesto aioli: dippen maar!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.