gegrilde kip uit de oven

Gegrilde kip uit de oven

Gegrilde kip uit de oven is één van mijn favoriete gerechten. Ten eerste omdat het ontzettend makkelijk is om te maken en ten tweede omdat het ontzettend lekker is. Alle smaken worden in elkaar opgenomen omdat je alles in één grote braadslee bereidt. Je kan hier ook volop mee variëren. Toevallig zag ik dat Jamie Oliver een variant met vis klaar maakte, die ga ik ook nog eens proberen. Je hebt wel een grote braadslee of ovenschaal nodig. Deze bak hebben wij met ons tweeën helemaal opgegeten. Maar je kan er uiteraard ook meer kip en groente aan toevoegen voor meerdere personen.

gegrilde kip uit de oven

Ingrediënten voor 2 personen
5/6 kipdrumsticks
1 paprika
1 maïs
1 ui
4 aardappelen
4 tenen knoflook
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
Olijfolie
1 el paprikapoeder
Peper en zout

Bereidingswijze
Laat de oven voorverwarmen op 200 graden. Kook de maïs in 8 minuten beetgaar in water met een el suiker. Marineer de kip drumsticks met de paprikapoeder, peper en zout en olijfolie. Snij de paprika en de ui in parten. Snij de maïs in parten. Was de aardappels en snij ze in partjes, ik laat de schil er om heen zitten. De knoflook hoef je niet persé te pellen, maar dit kan wel.

Neem een braadslee of grote ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie. Leg de drumsticks en de schaal en voeg de aardappelen en de groente toe. Leg de tenen knoflook tussen de groente en aardappelen. Leg de verse kruiden in het midden en besprenkel alles met olijfolie. Voeg nog een beetje zout en peper toe en zet de schaal in de oven.

In 35 minuten is je gegrilde kip uit de oven klaar, eet smakelijk!

gegrilde kip uit de oven

BBQ is on: Zalm spiesjes
BBQ is on: Groente spies
Bewaar
6 Comments
  • Annemiek

    3 mei 2015 at 23:05 Beantwoorden

    Hallo Pauline,\r\n\r\nEerst even een compliment voor je site! Het water loopt me regelmatig in de mond bij het lezen van je blogs.\r\n\r\nMisschien een rare vraag, maar als ik kip in de oven gaar, bak het altijd eerst aan. Helemaal als ik het bij groente in een braadslede zou doen. Ik zie het wel eens vaker met rauwe kip of ander rauw vlees. Kan dat geen kwaad vanwege de hoge temperatuur van de oven? Vanaf hoeveel graden kan zoiets? Alvast bedankt voor je antwoord. Groetjes Annemiek

  • lianne

    19 april 2015 at 20:25 Beantwoorden

    Zojuist gemaakt en gegeten. Heerlijk!

  • Nathalie

    4 februari 2015 at 19:42 Beantwoorden

    ps. ik heb het gemaakt met kipfilet, heerlijk!

  • Nathalie

    4 februari 2015 at 19:41 Beantwoorden

    Dit is zo’n lekker gerecht!!! Heerlijk hoe snel het in de oven steekt en hoe lekker het is!! Dit was zeker niet de laatste keer dat we dit maakten.

  • Carmen

    30 november 2013 at 07:17 Beantwoorden

    Zou je dit ook met kipfilet kunnen maken en hoe lang zou het dan in de oven moeten, denk je?

    • Gitta Kloek

      24 december 2013 at 09:49 Beantwoorden

      Ik heb het gemaakt met kipdijfilet (net iets smaakvoller dan ‘gewone’ kipfilet). Het had ook 35 minuten nodig om gaar te worden. Wel lekker insmeren met olie zodat ze niet droog worden 🙂 \r\nHeerlijk recept dit!

Plaats een reactie