BBQ is on:  Groente spies

BBQ is on: Groente spies

Het zonnetje schijnt, dus de barbecue kan weer aan. Ik ben wel een vlees liefhebber, althans in kleine porties. Je maakt mij niet blij met een entrecôte van 500 gram. Maar een lamskoteletje of worstje op de bbq vind ik wel erg lekker. Maar ik hou wel van afwisseling daarom heb ik ook wat groente voor op de barbecue bereidt. En laat ik nou toevallig ook dol zijn op groente. Het ziet er ook nog eens ontzettend vrolijk uit en een groente spies is makkelijk om te maken.

Ingrediënten voor 4 personen
1 maïskolf
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
1 ui
4 champignons
1 teen knoflook
3 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 takjes basilicum
2 takjes oregano
6 el olijfolie

Bereidingswijze
Leg de prikkers in een badje met water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Zet een pan water op met een el suiker en laat de maïskolf hier ongeveer 8 minuten in koken.

Bereid in de tussentijd de kruidenolie: hak de groene kruiden fijn en voeg ze toe aan de olie. Pers een teen knoflook uit en voeg deze ook toe aan de olie.

Laat de maïs afkoelen en snij deze in vieren. Was de paprika’s en snij deze ook in vieren. Borstel de champignons schoon met een borsteltje en verwijder het kontje van de steel. Snij de ui in parten. En nu is het een kwestie van prikken. Prik alle groentes op het stokje en bestrijk ze met de kruidenolie.

De groente spies is in ongeveer 5 minuten klaar op de barbecue.

Op de foto heb ik de kruidenolie nog niet toegevoegd omdat ik de spiezen een dag van te voren klaar gemaakt heb.

groente spies

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

BBQ Gezonde recepten

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

27 mei 2011


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in