Groentespiesjes van de BBQ
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 courgettes (geel en groen)
- 4 gekookte bietjes
- 1 aubergine
- 3 el KIKKOMAN sojasaus
- 2 el honing
- 2 el witte wijnazijn
- 3 takjes basilicum
- 4 takjes munt
- 5 gr bieslook
- 3 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
- 3 + 3 el olijfolie
Materiaal
- 4 metalen spiesen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de courgettes, bietjes en aubergine in zo dunne plakjes van ongeveer 5 millimeter dik. Leg de plakjes in een ondiepe schaal.
Meng in een kommetje 3 eetlepels olijfolie en de oregano door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de olijfolie over de plakjes groenten, hussel goed door elkaar.
Hak de munt- en basilicumblaadjes fijn. En snijd de bieslook fijn. Roer in een kommetje de sojasaus, honing, witte wijnazijn en 3 eetlepels olijfolie door elkaar, breng op smaak met peper en zout en roer de kruiden er door.
Rijg de plakjes groenten om en om aan de spiesen. Maak in totaal 4 spiesen. Grill de groentespiesen op de bbq in 5-6 minuten rondom bruin. Leg ze op een schaal en schenk de kruidendressing er overheen.
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in