Appelcrumble
Een lekkere appelcrumble als toetje is altijd goed! Wij zijn dol op de combinatie van warm fruit en zoet kruimeldeeg. Met een bolletje ijs of een flinke toef slagroom erbij is het helemaal feest. Zelf appelcrumble maken is echt heel eenvoudig. Aan dit appelcrumble recept hebben we nog wat hazelnoten toegevoegd voor een extra bite. Je kan dit appelkruimel toetje ook in eenpersoons bakjes maken, maar zo’n grote schaal vol is ook heel fijn. Opscheppen maar! PS probeer ook eens deze rabarber crumble.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 5 appelen (bijv. Jonagold)
- 50 gr hazelnoten
- 30 gr rozijnen
- 75 gr koude roomboter
- 75 gr zelfrijzend bakmeel
- 50 gr havermout
- 75 gr suiker
- 1 el kaneel
- Snufje zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Schil de appelen en snijd ze in stukken. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Wij snijden één appelpartje in drieën. Verdeel de kaneel en één eetlepel suiker over de appeltjes en roer even om. Voeg vervolgens de hazelnoten en de rozijnen toe en laat de smaken goed op elkaar inwerken.
Bereid in de tussentijd het kruimeldeeg. Snijd de boter in blokjes en doe deze in een kom. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de suiker toe en meng dit door elkaar. Het deeg moet geen massa worden, maar allemaal losse kruimels. Dit doe je door het deeg een beetje tussen je handen heen en weer te wrijven. Als laatste voeg je de havermout toe en meng dit even goed door de kruimels.
Verdeel de appeltjes over een ovenschaal en kruimel het deeg over de appels heen.
Bak de crumble in 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Serveer de appelcrumble met ijs of slagroom.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.