Menu
tiramisu-met-perzik-710x380.jpg

Tiramisu met perzik

Ik schreef al eerder dat ik gek ben op desserts. Vriendlief is meer van een kopje koffie na. Echter er is één dessert waar hij wel gek op is en dat is tiramisu. Er werd mij de afgelopen tijd regelmatig gevraagd wanneer ik dat weer ging maken. Toen hij thuis kwam met twee bakjes kant en klare supermarkt tiramisu vond ik het de hoogste tijd worden om dit weer voor hem te gaan maken. Kant en klare desserts gaan er bij mij niet in namelijk. Omdat ik wel van variatie hou, heb ik een andere versie gemaakt van deze Italiaanse klassieker. Gelukkig viel ook deze variant goed in in de smaak.

tiramisu met perzik

Ingrediënten voor 4 personen
1 pak lange vingers
1 kopje sterke espresso
30 ml amaretto
25 gr witte basterdsuiker
125 ml slagroom
250 gr mascarpone
4 perziken (uit blik buiten het seizoen)
30 gr amandelschaafsel

Bereidingswijze
Klop de mascarpone los in een ruime kom. Klop in een andere kom de slagroom met de suiker stijf. Spatel de slagroom beetje bij beetje door de mascarpone en zorg dat er een gladde massa ontstaat. Schil en ontpit de perziken en snij ze in dunne plakjes. Het is nu nog niet het seizoen dus ik heb gekozen voor perziken uit blik, ik heb 8 halve perziken gebruikt.

Meng de afgekoelde koffie met de amaretto en doop de lange vingers ongeveer 5 seconden in de koffie. Leg de lange vingers met de suikerkant naar boven in een schaal. Herhaal dit totdat de hele vorm bedekt is met lange vingers. Smeer hierop een royale laag van de mascarpone crème en strijk dit goed uit. Leg hierop de schijfjes perzik, totdat de hele laag bedekt is. Doop opnieuw de lange vingers in de koffie en leg deze wederom met de gesuikerde kant naar boven op de perziken. Herhaal dit totdat de hele laag bedekt is met lange vingers. Smeer hierop de resterende mascarpone en verdeel dit gelijkmatig over de koekjes. Sluit af met een laag perzik schijfjes.

Rooster vervolgens de amandelen in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Verdeel de amandelen over de perzikstukjes.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van de tiramisu met perzik vinden!

tiramisu met perzik

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan