Menu
appel-crumble.jpg

Appel crumble

Een lekkere appel crumble als toetje is altijd goed. Wij zijn dol op de combinatie van warm fruit en zoet kruimeldeeg. Met een bol ijs of een flinke toef slagroom erbij is het helemaal feest. Zelf appel crumble maken is echt heel eenvoudig. We voegen aan dit recept nog wat hazelnoten toe voor een extra bite. Je kan dit appelkruimel toetje ook in eenpersoons bakjes maken, maar zo’n grote schaal vol is ook heel fijn. Opscheppen maar!

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 appelen (bijv. Jonagold)
  • 50 gr hazelnoten
  • 30 gr rozijnen
  • 75 gr koude roomboter
  • 75 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr havermout
  • 75 gr suiker
  • 1 el suiker
  • 2 tl kaneel

Zo maak je het

  1. Schil de appelen en snij ze in stukken. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein, ik snij 1 partje in 3-en. Verdeel het kaneel en 1 el suiker over de appeltjes en roer even om. Voeg vervolgens de hazelnoten en de rozijnen toe en laat de smaken goed op elkaar inwerken.

  2. Bereid in de tussentijd het kruimeldeeg. Snij de boter in blokjes en doe deze in een kom. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de suiker toe en meng dit door elkaar. Het deeg moet geen massa worden, maar allemaal losse kruimels. Dit doe je door het deeg een beetje tussen je handen heen en weer te wrijven. Als laatste voeg je de havermout toe en meng dit even goed door de kruimels.

  3. Verdeel de appeltjes over een ovenschaal en kruimel het deeg over de appels heen.

  4. Bak de crumble in 30 minuten af op 200 graden (boven- en onderwarmte). Serveer dit appelkruimel toetje met ijs of slagroom.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan