
Pasta met paddenstoelen
Het is weer volop paddenstoelentijd. We zijn er dol op, risotto met kastanjechampignons, een plaattaart met oesterzwammen of een heerlijke pasta met paddenstoelen. Je kan zo lekker variëren met de recepten.
Paddenstoelen soorten
Meestal gebruiken we een mix van shiitake, oesterzwammen en kastanjechampignons. Die kan je ook gemengd kopen in de supermarkt. Op de markt vind je een uitgebreide kraam met wel 50 soorten. Eigenlijk geldt voor iedere paddenstoel dat het lekker is om ze te bakken met wat knoflook, olijfolie, peper en zout en tijm. Veel meer heb je dan niet nodig. Deze viereenheid gaat ook in dit pastarecept. Probeer het zelf maar eens.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 400 gr linguine
- 400 gr kipgehakt
- 30 gr panko
- Rasp van 1 bio citroen
- 250 gr kastanjechampignons
- 150 gr oesterzwammen
- 250 gr paddenstoelen melange
- 2 teentjes knoflook
- 4 eidooiers
- 100 ml slagroom
- 150 gr Parmezaanse kaas (+ extra om te garneren)
- 5 takjes tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven)
Maak de balletjes door het kippengehakt, de panko, de blaadjes van de verse tijm, de geraspte citroenschil goed door elkaar te kneden. Voeg peper en een 1/2 theelepel zout toe. Kneed goed door. Rol balletjes ter grootte van een walnoot. Zet ze even in de koelkast.
Meng in een kom de eidooiers samen met de slagroom en Parmezaanse kaas. Voeg ook hier wat peper en zout toe.
Bak de kipgehaktballetjes in wat olijfolie en boter mooi goudbruin. Haal ze uit de pan, bedek met wat aluminiumfolie en zet ze in de oven om door te garen, ongeveer 10-12 minuten.
Kook de pasta beetgaar in ruim flink gezouten water.
Hak de knoflook fijn. Snijd de champignons en paddestoelen in grove stukken. Kleintjes kun je heel laten. Wanneer de pasta bijna beetgaar is, bak je de paddestoelen met een beetje olijfolie en de gehakte knoflook in een koekenpan.
Giet de pasta af. Je moet nu snel handelen. Doe gelijk het slagroom mengsel erbij en roer goed door, de saus moet aan de pasta gaan hangen. Doe het deksel op de pan, pak de balletjes uit de oven. Verdeel de pasta, balletjes en paddestoelen over de borden. Garneer met nog wat verse Parmezaanse kaas en verse tijm.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan