pasta met paddenstoelen

Pasta met paddenstoelen

Het is weer volop paddenstoelentijd. We zijn er dol op, risotto met kastanjechampignons, een plaattaart met oesterzwammen of een heerlijke pasta met paddenstoelen. Je kan zo lekker variëren met de recepten. 

Paddenstoelen soorten

Meestal gebruiken we een mix van shiitake, oesterzwammen en kastanjechampignons. Die kan je ook gemengd kopen in de supermarkt. Op de markt vind je een uitgebreide kraam met wel 50 soorten. Eigenlijk geldt voor iedere paddenstoel dat het lekker is om ze te bakken met wat knoflook, olijfolie, peper en zout en tijm. Veel meer heb je dan niet nodig. Deze viereenheid gaat ook in dit pastarecept. Probeer het zelf maar eens.

pasta recept
pasta met paddenstoelen
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr linguine
  • 400 gr kipgehakt
  • 30 gr panko
  • Rasp van 1 bio citroen
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 150 gr oesterzwammen
  • 250 gr paddenstoelen melange
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eidooiers
  • 100 ml slagroom
  • 150 gr Parmezaanse kaas (+ extra om te garneren)
  • 5 takjes tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven)

  2. Maak de balletjes door het kippengehakt, de panko, de blaadjes van de verse tijm, de geraspte citroenschil goed door elkaar te kneden. Voeg peper en een 1/2 theelepel zout toe. Kneed goed door. Rol balletjes ter grootte van een walnoot. Zet ze even in de koelkast.

  3. Meng in een kom de eidooiers samen met de slagroom en Parmezaanse kaas. Voeg ook hier wat peper en zout toe.

  4. Bak de kipgehaktballetjes in wat olijfolie en boter mooi goudbruin. Haal ze uit de pan, bedek met wat aluminiumfolie en zet ze in de oven om door te garen, ongeveer 10-12 minuten.

  5. Kook de pasta beetgaar in ruim flink gezouten water.

  6. Hak de knoflook fijn. Snijd de champignons en paddestoelen in grove stukken. Kleintjes kun je heel laten. Wanneer de pasta bijna beetgaar is, bak je de paddestoelen met een beetje olijfolie en de gehakte knoflook in een koekenpan.

     

  7. Giet de pasta af. Je moet nu snel handelen. Doe gelijk het slagroom mengsel erbij en roer goed door, de saus moet aan de pasta gaan hangen. Doe het deksel op de pan, pak de balletjes uit de oven. Verdeel de pasta, balletjes en paddestoelen over de borden. Garneer met nog wat verse Parmezaanse kaas en verse tijm.

pasta met paddenstoelen
paddenstoelen carbonara

Wat vind jij van dit recept?

2.3 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Champignons Paddenstoelen Spaghetti Italiaanse recepten Notenvrije recepten Suikervrij Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in