Rijstnoedels met Aubergine Teriyaki
Dit vegetarische rijstnoedels recept met aubergine teriyaki is echt een nieuwe favo van ons geworden. Waarom? Het is lekker licht en supersnel klaar. Rijstnoedels hoef je namelijk niet te koken. Net als couscous kan je het weken in gekookt water. Ze zijn in 2 minuten klaar, ideaal! Extra fijn dat Fairtrade Original nu ook een volkoren variant in de supermarkt heeft. Deze noedels worden gemaakt van zilvervliesrijst en zijn daardoor glutenvrij. De aubergine teriyaki past er heel goed bij en zo heb je binnen mum van tijd een heerlijk vega maaltje op tafel.
Rijstnoedels uit Thailand
De bruine rijstnoedels komen uit Thailand. Op de Aziatische rijstvelden wordt de langkorrelige rijst verbouwd. Deze wordt geslepen en vervolgens worden er extra zemelen aan toegevoegd. Dit is niet alleen gezond (veel vezels), maar zorgt ook voor een extra bite. Je maakt ze klaar door ze 2 minuten te weken in gekookt water. Daarna kan je er van alles mee maken. Voeg ze toe aan ramen, maak er een noedelsalade van of dit recept voor vega teriyaki. We hebben de aubergine nu gegrild, maar je zou het ook gewoon in een grote wok kunnen bereiden.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 225 gr bruine rijstnoedels (Fairtrade Original)
- 3 aubergines
- 2 st. lente ui
- 2 el sesamzaad
- Handje verse koriander
Teriyakisaus
- 6 el sojasaus
- 6 el mirin
- 2 el honing
- 1 cm verse gember
- 1 teentje knoflook
- 1 tl maïzena
- 1 el water
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van de Teriyakisaus. Hak de knoflook en de gember fijn. Doe dit samen met de sojasaus, mini en honing in een steelpannetje. Verwarm het kort. Maak een papje van de maïzena en een el water en voeg dit toe aan de saus. Laat de saus nog even kort koken, zodat hij iets indikt en zet dan het vuur uit.
Vul een kom met gekookt water. Voeg de bruine rijstnoedels toe. Trek ze even uit elkaar met een vork en laat ze 2 minuten weken. Giet af en zet apart.
Snijd de aubergine in plakken. Bestrijk ze aan beide kanten met de Teriyakisaus en grill ze in een paar minuten goudbruin. Je kan de aubergine ook in stukken snijden, aanbakken in een beetje olijfolie in een wok en dan de Teriyakisaus toevoegen.
Verdeel de bruine rijstnoedels over de borden. Leg de plakjes gegrilde aubergine erop. Verdeel de overgebleven Teriyakisaus over de aubergines. Garneer met sesamzaad en fijngesneden lente ui en koriander (of peterselie).
Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in