fbpx
Menu

Ramen met rode curry en kip

Zelf eten wij echt wekelijks noedels en meestal in een soep variant (ramen). Ik vind de combinatie tussen de noedels en een meestal hartverwarmende saus of soep echt geweldig. En met een klein beetje extra moeite stop je er ook zo wat extra groenten in. Die kun je zowel in de soep of saus verwerken als in een lekkere frisse topping van kruiden, komkommer, stukjes rode paprika en bijvoorbeeld taugé of andere kiemgroenten. Vandaag daarom een recept voor een rode curry ramen. 

Pulled kip & rode curry pasta

Het is natuurlijk heel leuk om eens een keer zelf je rode curry pasta te maken, maar ook behoorlijk wat werk.  En eigenlijk heb je dan nog helemaal niets gekookt, want het echte kookwerk begint pas na het maken van zo’n curry pasta. Daarom gebruik ik vaak gewoon een rode curry pasta uit de winkel, prima om mee te werken en ook een heel stuk sneller. De saus maak je heel snel door de knoflook even in de pan te bakken, curry pasta en pindakaas toe te voegen en de kokosmelk er doorheen te roeren. De kip kook je in water, dat is eens iets anders dan gewoon in de pan bakken. Je kunt wanneer de kip gaar is, hem uit elkaar trekken. Zoals pulled pork. Om de kip wat meer smaak mee te geven kun je hem koken in kippenbouillon.

De topping

Tot slot voeg je aan de saus de noedels en shiitake paddestoelen toe en kookt tot dat de noedels gaar zijn. Aan de topping kun je nog van alles extra toevoegen zoals plakjes komkommer, blokjes rauwe courgette, rode paprika reepjes, tauge, noten etc. Maar ik heb het wat eenvoudiger gehouden met wat verse koriander en bosuitjes.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr ramen (noedels)
  • 300 gr kipfilets
  • 800 ml kokosmelk (blik)
  • 4 el Thaise rode currypasta
  • 5 el pindakaas
  • 5 el sojasaus
  • 3 tenen knoflook
  • 2 limoenen
  • 150 gr shiitakes

Topping

  • 6 takjes Koriander (verse)
  • 4 bosuitjes

Zo maak je het

  1. Vul een pan met water. Breng aan de kook en doe de kipfilets er in en pocheer ze in 7 minuten gaar. Haal de kipfilets uit de pan en laat ze afkoelen. Trek de kipfilets daarna in reepjes uitelkaar, bijvoorbeeld met 2 vorken. 

  2. Kook de ramen zoals aangegeven staat op de verpakking. 

  3. Snijd de shiitakes in plakken en de bosui in dunne ringetjes. Hak de koriander grof. 

  4. Snijd de knoflook fijn. Bak in een pan tot dat het gaat geuren. Voeg de rode curry pasta toe en schep 1 minuut om. Voeg de pindakaas en sojasaus toe en schep opnieuw goed om. Roer de kokosmelk door het rode curry mengsel tot dat er een gladde saus ontstaat. Voeg de noedels en paddestoelen aan de rode curry saus toe en warm ze even door.

  5. Schep de rode curry en ramen in kommen. Verdeel de kip er over. Garneer met de bosui en koriander. Serveer met halve limoentjes. Dan kan iedereen de soep zelf verder op smaak brengen. 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

7 reacties

  • Elise
    4 februari 2019 om 11:06

    Zo lekker! Ik had er denk ik net te weinig rode curry pasta in gedaan (één bakje van de supermarkt) want proefde iets meer de pindakaas dan rode curry. Maar ook dit is weer een recept die ik vaker ga maken!!

    Beantwoorden
  • Elise
    4 februari 2019 om 11:09

    Oh, en ik twijfel altijd een beetje bij soja saus... zoet (ketjap manis) of zout (bv Kikoman)? Heb nu een beetje (1 a 2 el) zout gedaan.

    Beantwoorden
  • Lana
    30 januari 2019 om 17:54

    Lijkt me heerlijk, ga het snel maken!

    Beantwoorden
  • Marye
    30 januari 2019 om 17:40

    Bij de ingrediënten staan twee limoenen benoemd maar tijdens het bereiden zie ik niet wat ik er mee moet doen. Klopt dit?

    Beantwoorden
  • Eveline0703
    30 januari 2019 om 12:05

    Ik zie de tekst niet in de app met ingrediënten en hoe te bereiden. Zijn er problemen met de weergave?

    Beantwoorden
  • Eline
    30 januari 2019 om 10:25

    Hoi, dit recept lijkt mij heerlijk. Helaas heb ik een pinda en noten allergie. Heb je een suggestie om dit te vervangen? Of kan ik het weglaten in het recept?

    Beantwoorden
  • Suzanne
    30 januari 2019 om 13:30

    Onze zoon helaas ook! Dus ook ik hoop op een vervanger zonder pinda’s.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen