Mexicaanse bonensoep met tortillastengels

Mexicaanse bonensoep met tortillastengels

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik ben eigenlijk wel heel erg blij dat die winter er maar niet van komt. Sneeuw is natuurlijk prachtig om te zien en het is super leuk voor kinderen, maar bovenal is het ook vrij onhandig. Helemaal als je ergens naartoe wilt met de auto bijvoorbeeld. Maar omdat het desondanks toch winter is, deel ik een lekker winters recept voor Mexicaanse bonensoep met jullie.

Een lekker stevig soepje waar je wel een middagje op vooruit kunt. Ik ben fan van de Mexicaanse keuken en op mijn blog vind je dan ook vrij veel Mexicaanse recepten. Een soepje ontbrak er alleen nog, tot vandaag. Ik heb een beetje een rare relatie met soep. Als kind aten wij iedere week soep, bijna altijd groentesoep, met als gevolg dat ik jaren geen soep gegeten heb. Nu vind ik het zo af en toe wel lekker, maar nog steeds niet meer dan 1 dag in de week. Misschien toch iets teveel gegeten vroeger. En dat is best wel zonde, want je kunt van zoveel lekkere ingrediënten soep maken. Deze bonensoep komt eerder in de buurt van een maaltijd. Helemaal met die lekkere tortillastengels erbij. Geniet ervan.

mexicaanse bonensoep

Ingrediënten voor 4 personen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1 kopje water (ik gebruik het blikje)
1 blikje bruine bonen (200 gr)
1 blikje maïs (200 gr)
1 bouillonblokje
1 tl komijn
0,5 tl cayennepeper
Peper en Zout
Olijfolie

Garnering
4 el zure room
Handje gerapste kaas

Tortillastengels
2 wraps
Handje geraspte kaas

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een soeppan in wat olijfolie.

Snij de rode paprika in blokjes en bak deze mee.

Voeg nu de komijn en de cayennepeper toe en bak dit mee. Door het verhitten van de kruiden komen de smaken extra vrij.

Voeg nu de tomatenblokjes toe. Vul het lege blikje met water en voeg dit bij de tomatenblokjes. Voeg een bouillonblokje toe en breng het mengsel aan de kook.

Laat het zo’n 8 – 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer.

Spoel de bruine bonen af onder de kraan en laat de maïs uitlekken. Voeg dit bij de soep. Laat de soep nog een paar minuten zachtjes koken.

Breng de Mexicaanse bonensoep op smaak met wat zout en eventueel wat extra peper.

Garneer de soep met een lepel zure room en een handje geraspte kaas.

mexicaanse bonensoep

Tortillastengels
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de wraps in repen. Ook een perfecte manier om ietwat oude wraps opnieuw te gebruiken.

Verdeel de stengels over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Strooi er een handje geraspte kaas over.

Bak ze in 7 -8 minuten goudbruin.

Serveer de tortillastengels bij de Mexicaanse bonensoep.

mexicaanse bonensoep

Dit recept is m.u.v. de tortillastengels en de zure room Voedselzandloperproof. In plaats van zure room kun je een lepeltje kwark gebruiken.

Tags

Mexicaanse recepten Gezonde recepten Soepen

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (4 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in