Mexicaanse bonensoep

Mexicaanse bonensoep

Deze Mexicaanse bonensoep is een lekker stevig soep recept waar je wel een middagje op vooruit kunt. Door de bruine bonen vult hij goed. Wij zijn fan van de Mexicaanse keuken en delen dan ook regelmatig Mexicaanse recepten. Maar een Mexicaanse soep hadden we nog niet eerder gedeeld. Je kan in plaats van croutons lekkere knapperige tortilla stukjes toevoegen. Of je eet hem gewoon zo. Ook heerlijk.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 200 gr bruine bonen (uit blik)
  • 200 gr maïs (uit blik)
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 ml water
  • 1 (kippen)bouillon blokje
  • 1 tl komijn
  • 0,5 tl cayennepeper
  • Zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Zure room
  • 70 gr geraspte oude kaas
  • 2 st. wraps
  • 3 takjes verse peterselie

Zo maak je het

  1. Voor de tortillastengels. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Snijd de wraps in repen. Ook een perfecte manier om ietwat oude wraps opnieuw te gebruiken.  Verdeel de stengels over een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi de helft van de geraspte kaas er overheen. Bak ze in 5 -7 minuten goudbruin. Leg apart.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een soeppan in wat olijfolie.

  3. Snij de rode paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg de komijn en de cayennepeper toe en bak dit mee. Door het verhitten van de kruiden komen de smaken extra vrij.

  4. Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het lege blikje met water en voeg dit bij de tomatenblokjes. Voeg een bouillonblokje toe en breng het mengsel aan de kook. Laat het zo’n 8 – 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer.

  5. Spoel de bruine bonen af onder de kraan en laat de maïs uitlekken. Voeg dit bij de soep. Laat de soep nog een paar minuten zachtjes koken. Breng de Mexicaanse bonensoep op smaak met wat zout en eventueel wat extra peper. Garneer de soep met een lepel zure room, de overgebleven geraspte kaas en eventueel wat verse peterselie. Serveer met de tortillastengels.

Mexicaanse bonensoep

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Tomaat Wraps Mexicaanse recepten Gezonde recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Soepen

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (14 stemmen)

13 januari 2015


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in