fbpx
Menu

Kiprolletjes met courgette komkommersalade

Een lekker en leuk recept met kip. Perfect en snel voor doordeweeks, maar ze passen ook prima bij een etentje. De kip rol je op met de vulling er in, zet hem vast met een prikkertje en daarna bak je de kip rondom bruin. In Italië noemen ze het involtini, je kunt het met vis, vlees of groenten maken. Opgerold dus met een vulling er in of er omheen. De vulling in dit recept is gemaakt van spinazie, rozijnen, ansjovis en pijnboompitten. Een beetje Zuid-Italië op je bord. Je kunt de kiprolletjes serveren met de courgette- en komkommersalade uit het recept of met een lintpasta zoals papardelle of tagliatelle. Maak er dan een snelle tomatensaus bij.

Hoe je de kiprolletjes maakt..

Om te zorgen dat de kip goed gaar is, is het fijn wanneer het stukje kip overal een gelijke dikte heeft. Wat ook belangrijk is, is  dat de stukjes niet te dik zijn anders gaart de kip niet goed. Voor dit recept kun je het beste kipfilet kopen. De kipfilets kun je prima halveren (over de breedte, zodat de kipfilet dunner wordt) en daarna plat slaan met een vleeshamer. En omdat niemand een vleeshamer in zijn keukenla heeft liggen kun je ook prima een deegroller gebruiken!

4 personen

Ingrediënten

  • 150 gr kippendijfilets
  • 6 ansjovissen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gr spinazie
  • 1 courgette
  • 1 komkommer
  • 1-2 el olijfolie
  • 15 gr boter
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el rozijnen
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak

Materiaal

  • Cocktailprikker of keukentouw
  • Mandoline of kaasschaaf

Zo maak je het

  1. Leg de kippendijfilets op een plank. Sla ze met een vleeshamer of deegroller gelijkmatig plat (ca 0,5 cm). Snijd ze in 8 repen. Bestrooi goed met peper en zout en laat eventjes staan. 

  2. Snipper de ui en knoflook. Verhit olijfolie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook. Doe de spinazie in de pan en laat de bladeren al omscheppend slinken. Snijd de ansjovis in kleine stukjes en roer ze samen met de rozijnen en pijnboompitten door de spinazie . Breng het mengsel op smaak met zout en peper. 

  3. Leg op elk stukje kippendijfilet een lepel spinazie, smeer goed uit en rol de kip op. Steek vast met een prikkertje of bind op met een stukje keukentouw. Verhit in een koekenpan olijfolie en boter en bak de kiprolletjes rondom bruin en gaar. 

  4. Maak ondertussen de courgette- en komkommersalade. Snijd met een mandoline of kaasschaaf mooie lange dunne plakken van de courgette en komkommer. Meng ze door wat olijfolie. Snijd de Parmezaanse kaas in flinters. Breng de salade op smaak met zout en peper en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas. 

  5. Geef iedereen 2 kiprolletjes, serveer met de salade en bestrooi eventueel met wat extra pijnboompitten. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

5 reacties

  • Cynthiabeens
    25 oktober 2019 om 16:59

    Ik rol de kipfilets met een deegroller nadat ik ze heb afgedekt met vershoudfolie. Dat werkt hygienisch en maakt het makkelijk platrollen.

  • Cynthiabeens
    25 oktober 2019 om 09:22

    dat krijg ik hier niet verkocht ;-)

  • Liesbeth Römer
    15 oktober 2019 om 20:35

    Afgelopen zaterdag dit recept gemaakt voor vrienden en het was overheerlijk!

  • Vera
    15 oktober 2019 om 14:25

    150 gr. Kipfilet voor vier personen?

  • Truusje - De Sandwichformule
    9 oktober 2019 om 11:08

    Lijkt me heel lekker, ga ik eens proberen!

Reactie plaatsen