
Auberginerolletjes met ricotta
Mmm aubergine rolletjes met ricotta en zongedroogde tomaatjes. Zacht, sappig en crunchy tegelijk, superlekker! En nog gezond ook! Ideetje voor komend weekend? Wij zijn dol op gegrilde groentes en dan aubergine en courgette in het bijzonder. Met gegrilde aubergine kan je zoveel lekkers maken, zoals deze aubergine hapjes bijvoorbeeld. Heel eenvoudig maar met groots resultaat.

We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 8 st.
- 1 grote aubergine
- 1 teentje knoflook
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 50 gr pesto
- 125 gr ricotta
- 1 el pijnboompitten
- 1 takje verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Snijd de aubergine in dunne plakken. Dit gaat het beste met een mandoline.
Bestrijk de aubergines met een beetje olijfolie. Grill de aubergine aan weerszijden goudbruin. Dit kan in een grill apparaat maar ook gewoon in een grillpan. Breng de plakjes aubergine op smaak met wat peper en zout.
Roer de ricotta los in een kommetje. Hak de knoflook, de basilicum en de zongedroogde tomaatjes fijn en meng dit door de ricotta.
Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan. Meng dit door de vulling. Breng de ricotta-vulling verder op smaak met peper en zout.
Verdeel een lepel van de vulling over een plakje aubergine. Rol de aubergine voorzichtig op. Verdeel een lepeltje pesto over de bovenkant. Steek een prikkertje in de auberginerolletjes en serveer ze meteen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan