Auberginerolletjes met ricotta

Auberginerolletjes met ricotta

Mmm aubergine rolletjes met ricotta en zongedroogde tomaatjes. Zacht, sappig en crunchy tegelijk, superlekker! En nog gezond ook! Ideetje voor komend weekend? Wij zijn dol op gegrilde groentes en dan aubergine en courgette in het bijzonder. Met gegrilde aubergine kan je zoveel lekkers maken, zoals deze aubergine hapjes bijvoorbeeld. Heel eenvoudig maar met groots resultaat.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 8 st.

  • 1 grote aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 50 gr pesto
  • 125 gr ricotta
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 takje verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de aubergine in dunne plakken. Dit gaat het beste met een mandoline.

  2. Bestrijk de aubergines met een beetje olijfolie. Grill de aubergine aan weerszijden goudbruin. Dit kan in een grill apparaat maar ook gewoon in een grillpan. Breng de plakjes aubergine op smaak met wat peper en zout.

  3. Roer de ricotta los in een kommetje. Hak de knoflook, de basilicum en de zongedroogde tomaatjes fijn en meng dit door de ricotta.

  4. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan. Meng dit door de vulling. Breng de ricotta-vulling verder op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel een lepel van de vulling over een plakje aubergine. Rol de aubergine voorzichtig op. Verdeel een lepeltje pesto over de bovenkant. Steek een prikkertje in de auberginerolletjes en serveer ze meteen.

Auberginerolletjes met ricotta

Tags

Makkelijke recepten Picknick Tapas recepten Italiaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Verjaardag Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

25 september 2015


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in