Italiaanse tomatensoep

Italiaanse tomatensoep

Zin in een lekker soepje? Deze Italiaanse tomatensoep van verse tomaten is er eentje in de categorie “kan altijd”. Zelf tomatensoep maken kan je in principe doen met voorraadkast ingrediënten, want wist je dat tomaten uit blik het heel goed doen in soep. In dit tomatensoep recept gebruiken we verse tomaten. We hebben een mix van verschillende tomaten genomen, trostomaten, gele tomaten, pommedori, kerstomaatjes etc. Je kan de soep uiteraard ook van 1 kg tomaten van dezelfde soort maken, maar wij vonden het wel leuk om een mix te gebruiken. De ene tomaat is wat zoeter dan de andere en dit geeft een mooie smaak af.En om het af te maken, voegen we een lepel mascarpone toe. Bekijk hier nog meer inspiratie voor lekkere soep recepten.

Italiaanse tomatensoep
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg gemengde tomaten
  • 2 uien
  • 0,5 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gr tomatenpuree (uit blik)
  • 1 scheutje rode wijn
  • 125 gr mascarpone
  • 0,5 ltr groentebouillon
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 takjes verse tijm
  • 15 gr verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Was de tomaten en halveer de grote tomaten. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi dit met olijfolie en zout en peper. Laat de tomaten ongeveer 15 minuten onder de grill staan (ongeveer 250 graden). Deze stap kan je eventueel achterwege laten, maar door het grillen, komt er een mooie zoete smaak vrij.

  2. Pel en snipper de ui en hak de rode peper (zonder zaadjes) en de knoflook fijn. Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en fruit de groente aan. Voeg het blikje tomatenpuree toe en laat de smaken goed in elkaar trekken. Blus dit mengsel af met een scheutje rode wijn.

  3. Voeg de gegrilde tomaten toe en de halve liter bouillon. Voeg de blaadjes van de tijm en de oregano toe en laat het mengsel minimaal een kwartiertje pruttelen.

  4. Pureer het geheel met een staafmixer. Breng de tomatensoep eventueel nog wat op smaak met zout. Voeg tenslotte nog wat verse basilicum toe. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer het met een el mascarpone.

    Lekker met een ciabatta broodje erbij!

tomatensoep maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (35 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.