Menu
tomatensoep-710x380.jpg

Italiaanse tomatensoep

Het is weer maandag en de werkweek is (helaas) weer begonnen. Na een lekker weekend met volop uitjes, feestjes en partijen, is die eerste dag toch weer even afzien. Waarschijnlijk heb je nu geen zin om urenlang in de keuken te staan! Welnu, dan heb ik een perfect recept voor Italiaanse tomatensoep voor je. Heel erg makkelijk en zeer voedzaam, goed begin van de week toch? Wel even de boodschappen doen, maar daarna kan je lekker op de bank gaan hangen, terwijl je soep staat te pruttelen op het vuur.

tomaten

Ingrediënten voor 1 liter soep
1 kg gemengde tomaten
2 uien
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 scheutje rode wijn
125 ml zure room
0,5 ltr groente bouillon
2 takjes oregano of 1 tl gedroogde oregano
2 takjes tijm of 1 tl gedroogde tijm
Handjevol basilicum
Peper en zout
Olijfolie

Bereidingswijze
Voor de tomaten heb ik een mix van verschillende tomaten genomen, trostomaten, gele tomaten, pommedori, kerstomaatjes etc. Je kan de soep uiteraard ook van 1 kg tomaten van dezelfde soort maken, maar ik vond het wel leuk om een mix te gebruiken. De ene tomaat is wat zoeter dan de andere en dit geeft een mooie smaak af.

Was de tomaten en halveer de grote tomaten. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi dit met olijfolie en zout en peper. Laat de tomaten ongeveer 15 minuten onder de grill staan (ongeveer 250 graden). Deze stap kan je eventueel achterwege laten, maar door het grillen, komt er een mooie zoete smaak vrij.

Pel en snipper de ui en hak de rode peper en de knoflook fijn. Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en fruit de groente aan. Voeg het blikje tomatenpuree toe en laat de smaken goed in elkaar trekken. Blus dit mengsel af met een scheutje rode wijn.

Voeg de gegrilde tomaten toe en de halve liter bouillon. Voeg de tijm en de oregano toe en laat het mengsel minimaal een kwartiertje pruttelen.

Pureer het geheel met een staafmixer. Breng de tomatensoep eventueel nog wat op smaak met zout. Voeg tenslotte nog wat verse basilicum toe en leg een el zure room in het bord.

Lekker met een ciabatta broodje erbij!

tomatensoep

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan