tomatensoep

Tomatensoep van Mau

Zin in tomatensoep? “Het is toch jouw hobby”, dat is een standaard reactie van Maurits als ik vraag of hij wil koken. En tuurlijk, ik kook met liefde een lekker maaltje, maar ook ik heb wel eens geen zin om in de pannen te roeren. Ik heb van alles geprobeerd, samen koken, Mau meeslepen naar een kookcursus, culi events bezoeken maar het is gewoon niet zijn ding, terwijl hij het wel goed kan. Inmiddels heeft hij 3 recepten op zijn repertoire staan, een broodje ei, een broodje hamburger, een pasta met rode saus en sinds een jaar is hij in de ban van zelf verse tomatensoep maken. Het begon met een pakje, ja echt, wat flink gepimpt werd, maar tegenwoordig maakt hij het helemaal zelf, from scratch. Echt een superlekker tomatensoep recept!

Quinoa risotto recept
tomatensoep
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr tomaten (bijv. Romatomaten)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 1 ltr (kippen)bouillon
  • 1 tl oregano
  • 15 gr verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Zo maak je het
    Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)

  2. Was de tomaten en halveer ze. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de tomaten royaal met olijfolie en peper en zout. Plet de knoflooktenen en leg ze tussen de tomaten. Rooster de tomaten in ongeveer 30 minuten zacht.

  3. Pel en snipper de uien en hak de rode peper (excl. zaadlijsten) in stukjes, fruit dit aan in een pan met wat olijfolie. Voeg de geroosterde tomaten, de knoflook en een liter bouillon toe. Laat de soep ongeveer 15 minuten koken op een zacht vuur.

  4. Pureer de tomatensoep glad met een staafmixer. Breng de tomatensoep op smaak met wat peper, zout, de oregano en de verse basilicum. Serveer met brood.

tomatensoep maken
verse tomatensoep

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (146 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Tomaat Italiaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Oven Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in