havermoutpap met banaan

Havermout met gebakken banaan

In de winter hebben we vaker behoefte aan een stevig ontbijt. Deze havermout met banaan voldoet daar helemaal aan. Ik denk dat inmiddels heel veel mensen hun ochtend starten met een havermout ontbijt. Maar er is altijd behoefte aan variatie in lekkere havermout recepten. Deze kokos havermout is net even anders dan de standaard havermoutpap. De gebakken banaan maakt het helemaal af en zo start je de ochtend lekker gezond en met voldoende energie. In plaats van kokosmelk kan je ook een andere plantaardige melk gebruiken. De bereiding is simpel. Je hebt misschien iets meer tijd nodig dan bij een standaard havermout papje. Heb je echt haast? Dan zou je de banaan achterwege kunnen laten. Of gewoon plakjes banaan toevoegen, dat kan natuurlijk ook. Maar als je iets meer tijd hebt, dan is deze kokos havermout met gebakken banaan een absolute aanrader. Kun je nog wel wat meer havermout inspiratie gebruiken? Bekijk al onze havermout recepten hier.

Kokoshavermout
havermoutpap met banaan

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 40 gr havermout
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1 banaan
  • 1 el grove kokosflokken
  • 1 el amandelschaafsel
  • Klontje roomboter
  • Maple Syrup
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de kokosmelk en het water met de havermout in een steelpannetje op een middelhoog vuur. Breng de havermoutpap aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes koken.

  2. Bak in de tussentijd de banaan aan beide zijden goudbruin in een koekenpan met een klontje boter. De banaan gaat uit zichzelf karameliseren, dus in principe hoef je geen extra suiker of honing toe te voegen.

  3. Toast in een droge koekenpan de kokos en het amandelschaafsel goudbruin.

  4. Doe de havermoutpap in een kom. Verdeel de banaan over de kom en garneer met de getoaste kokos en amandelschaafsel. Maak de havermoutpap met banaan af met een drizzle maple syrup.

vegan havermout
Kokoshavermout

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in