Havermout met gebakken banaan
In de winter hebben we vaker behoefte aan een stevig ontbijt. Deze havermout met banaan voldoet daar helemaal aan. Ik denk dat inmiddels heel veel mensen hun ochtend starten met een havermout ontbijt. Maar er is altijd behoefte aan variatie in lekkere havermout recepten. Deze kokos havermout is net even anders dan de standaard havermoutpap. De gebakken banaan maakt het helemaal af en zo start je de ochtend lekker gezond en met voldoende energie. In plaats van kokosmelk kan je ook een andere plantaardige melk gebruiken. De bereiding is simpel. Je hebt misschien iets meer tijd nodig dan bij een standaard havermout papje. Heb je echt haast? Dan zou je de banaan achterwege kunnen laten. Of gewoon plakjes banaan toevoegen, dat kan natuurlijk ook. Maar als je iets meer tijd hebt, dan is deze kokos havermout met gebakken banaan een absolute aanrader. Kun je nog wel wat meer havermout inspiratie gebruiken? Bekijk al onze havermout recepten hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 40 gr havermout
- 100 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 1 banaan
- 1 el grove kokosflokken
- 1 el amandelschaafsel
- Klontje roomboter
- Maple Syrup
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de kokosmelk en het water met de havermout in een steelpannetje op een middelhoog vuur. Breng de havermoutpap aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes koken.
Bak in de tussentijd de banaan aan beide zijden goudbruin in een koekenpan met een klontje boter. De banaan gaat uit zichzelf karameliseren, dus in principe hoef je geen extra suiker of honing toe te voegen.
Toast in een droge koekenpan de kokos en het amandelschaafsel goudbruin.
Doe de havermoutpap in een kom. Verdeel de banaan over de kom en garneer met de getoaste kokos en amandelschaafsel. Maak de havermoutpap met banaan af met een drizzle maple syrup.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in