Menu
havermoutpap-1-710x380.jpg

Kidsproof: Havermoutpap met gebakken banaan

Ik ben weer helemaal into de havermoutpap en dat komt door Vinnies deli. In november had ik een gezellig foodie-diner om de nieuwe winterkaart te proeven. En zo kwam het dan wij om 18.00 ’s avonds aan de havermout met gebakken banaan zaten. En ik genoot van iedere hap die ik nam. Havermout is super healthy en voedzaam, je kunt er prima een ochtend op voort.

Nu in de winter eet ik weer vaker havermoutpap, meestal als lunch. Zo direct uit bed, heb ik er geen zin, maar tegen de middag wel. Deze havermout met gebakken banaan is ook erg lekker voor kinderen. Gebakken banaan is sowieso lekker omdat het zo lekker zoet van zichzelf is. Zelf voeg ik geen extra honing toe, maar dit kan natuurlijk wel. Het snufje cacao maakt het helemaal af. En zo’n bord havermout is een super goede start morgen, als school weer begint. En voor mama zelf is het ook hartstikke lekker, dus dat is 2 vliegen in één klap.

havermoutpap

Ingrediënten voor 1 persoon
40 gr havermout
200 ml (amandel)melk
1 banaan
Snuf cacao
Klein handje hazelnoten
Evt. maple syrup
Olijfolie of boter

Zo maak je het
Breng de melk met de havermout aan de kook. Ik gebruik altijd de havermout van AH basic, deze is al gekneusd en daardoor heel snel klaar.

Verhit een klontje boter of een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan. Halveer de banaan in de lengte en bak de banaan op een langzaam vuur goudbruin. Door de hitte gaan de natuurlijke suikers carameliseren en dat is super lekker.

Hak de hazelnoten grof. Als je tijd hebt, kun je ze even roosteren in een droge koekenpan.

Stop de havermout in een bord en verdeel de gebakken banaan erop.

Maak de havermoutpap af met een snuf cacao en de gehakte hazelnoten.

Wil je het iets zoeter hebben? Voeg dan een drizzle maple syrup toe.

Bedankt Vinnies voor de inspiratie!

havermoutpap

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Dit recept is voedselzandloper proof!

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan