peren met chocoladesaus

Kerstdessert: Gepocheerde peren met warme chocoladesaus

Wat is jullie favoriete kerstdessert? Ik houd vooral van de combi warm fruit met ijs en iets van deeg. Denk aan een crumble, een apfelstrüdel, flensjes met warme appel en vanille ijs. Dat soort dingen. Wil je het iets chiquer (maar zeker niet ingewikkelder) dan zijn deze gepocheerde peren met warme chocoladesaus echt wat voor jou. Poire belle Hélène heten ze met een chique woord. Ik heb er in ieder geval van gesmuld op een doodgewone dinsdagmiddag. Dat is toch wel het voordeel van foodblogger zijn, dat dit soort dingen maken, gewoon je werk is. Maar jij kan het nu dus ook maken, want ik heb het recept voor je uitgewerkt. Het is echt heel makkelijk.

Wat is pocheren?

Pocheren is het gaar maken van eten in weinig vocht. En dan net onder het kookpunt. Anders noem je het gewoon koken. Je kan kip bijvoorbeeld heel goed pocheren, eieren (die ken je wel) maar dus ook fruit. In dit geval voeg ik allemaal fijne smaakmakers toe aan mijn water zodat de peren een lekkere smaak krijgen. Voor mij is dit klusje zo gepiept want ik haal mijn kokend water zo uit de kraan. De Grohe Red is echt onmisbaar geworden in mijn keuken. Tijdens het koken (je tapt zo 3 liter gekookt water), voor het maken van een snelle thee of voor het omspoelen van de spenen van Merlijn. Het bespaart gewoon heel veel tijd. Ik kreeg laatst nog een opmerking of zo’n kokend heetwaterkraan wel veilig is. Dat is deze van Grohe zeker. Er zit een kinderbeveiliging op en hij spettert niet. Dus er kan niks gebeuren en dat vind ik wel zo fijn.

gepocheerde peren

Kan je dit voorbereiden?

Deze gepocheerde peren zijn zo gemaakt, maar je kan het jezelf nog makkelijker maken door het iets voor te bereiden. De peren kan je van tevoren al pocheren. Zet ze lekker in hun vocht in de koelkast en dan warm je ze vlak voor het dessert moment weer even op. De chocoladesaus kan je het beste wel à  la minute maken, maar dat is enkel een kwestie van hete slagroom mengen met gehakte chocolade. Goed te doen dus. Een lekker makkelijk dessert dus, dat echt niet fout kan gaan.

gepocheerde peren
peren met chocoladesaus
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 peren (bijv. conference)
  • 300 ml water
  • Sap van een halve citroen
  • 60 ml honing
  • 1 kaneelstokje
  • 3 st. kruidnagel
  • 1 vanillepeul

Chocoladesaus

  • 125 ml slagroom
  • 75 gr pure chocolade

Lekker erbij

  • 4 bollen vanille ijs
  • 8 amaretti koekjes

Zo maak je het

  1. Schil de peren en verwijder het klokhuis via de onderkant van de peer, doe ze in een pannetje.

  2. Tap 300 ml gekookt water uit je Grone Red in je pannetje. Voeg het kaneelstokje, de kruidnagel en een opengesneden vanillestokje toe. Voeg de honing en het sap van een halve citroen toe en zet de peren op een laag vuur. Pocheer de peren in ongeveer 30 minuten gaar. In principe zijn ze al gaar natuurlijk, het is meer de bedoeling dat ze zacht worden en de smaken opnemen.

  3. Verwarm de slagroom in een steelpannetje. Hak de chocolade grof en meng dit door de hete slagroom.

  4. Verdeel de gepocheerde peren over 4 bordjes. Giet de warme chocoladesaus over de peren en verkruimel hier wat amaretti koekjes overheen. Serveer met een bol vanille-ijs.

Poire belle Hélène
ingredient peren
gepocheerde peren met chocoladesaus

Dit bericht is in samenwerking met Grohe, lees mijn disclaimer.


Wat vind jij van dit recept?

3.6 (20 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Chocolade Glutenvrije recepten Kerst Herfst recepten Winter recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in