Jachtschotel

Jachtschotel

Deze jachtschotel is echt comfort food! Een ovenschotel die past bij winters en koud weer. Dit jachtschotel recept is gemaakt van kruidig gehakt bedekt onder een romige laag aardappelpuree en afgemaakt met gesmolten kaas. De verrassende twist bij deze jachtschotel zit hem in de toegevoegde appelpartjes. De jachtschotel met gehakt doet ons denken aan vroeger. Het is echt een traditioneel Hollands recept!

Hollandse jachtschotel

De Hollandse jachtschotel is even wat werk, maar geloof ons het is de moeite waard. Je blijft er van opscheppen, zo lekker. Het fijne van zulke ovenschotels is dat als het in de oven staat, je tijd over hebt om alvast op te ruimen. Of maak de jachtschotel met appel een dag van tevoren, dan is die de volgende dag nog lekkerder!

Jachtschotel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr rundergehakt
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 250 gr champignons
  • 2 appels
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 kopje hete melk
  • 1 klontje roomboter
  • 300 ml runderbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagelen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

  2. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in ruim water met zout. Maak van de aardappelen een zachte puree, door wat hete melk en een klont boter toe te voegen. Breng de puree op smaak met peper en zout. Zet apart.

  3. Pel en snipper de uien. Maak de groente schoon en snijd de wortel, prei en champignons in plakjes. Snijd de appels in dunne plakjes.

  4. Voeg wat olijfolie toe in een stoofpan. Bak het gehakt bruin en breng het op smaak met peper en zout. Voeg de uien, de prei, de wortel en de champignons toe en bak het geheel rondom om. Voeg de bouillon, de laurier en de kruidnagelen toe en zet het vuur lager. Stoof de groente en het vlees in ongeveer 25 minuten zacht. Verwijder het laurier en de kruidnageltjes.

  5. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal. Leg de plakjes appel hier bovenop en sluit af met een laag puree. Garneer de jachtschotel met geraspte kaas. Bak de jachtschotel in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Jachtschotel

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (81 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Ovenschotel Aardappel Appel Champignons Gehakt Paddenstoelen Prei Wortel Hollandse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Suikervrij Oven Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in