Vegetarische quiche met paddestoelen
Zin in een lekkere en snelle vegetarische quiche. Dan is deze paddenstoelentaart misschien iets voor jou. We gebruiken voor dit recept kant-en-klaar deeg. We hebben altijd een rol in de koelkast liggen. De vulling bestaat uit room en eieren, belegen kaas aan toe, wat tijm en natuurlijk de paddestoelen. Daarmee kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt bij de super een bakje kopen met gemixte paddestoelen of ze zelf een mix maken van jouw favorieten. Op een biomarkt kun je vaak de meest prachtige soorten kopen. Het bijzondere ingrediënt in deze vegetarische quiche zijn de walnoten. Die geven ene lekker brunch aan dit recept. Liever wat anders? Bekijk hier al onze andere hartige taart en quiche recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rol vers hartige taartdeeg
- 500 gr gemengde paddenstoelen
- 5 eieren
- 200 ml slagroom
- 75 gr geraspte belegen kaas
- 50 gr walnoten
- 2 takjes verse tijm
- Klontje roomboter
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
- Springvorm 24 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch). Vet het bakblik in met wat boter. Haal de deegrol uit de verpakking en rol hem opnieuw met wat bloem uit tot een cirkel. Sommige rollen zijn al rond, dan heb je nog minder werk! Bestrooi met wat blaadjes tijm en rol ze in het deeg, door nog 1 keer met de deegroller over het deeg te gaan. Bekleed de springvorm met het deeg en snijd de randen aan de bovenkant af (gelijk aan de hoogte van de rand van de springvorm). Prik met een vork gaatjes op de bodem. Zet in de koelkast.
Doe de walnoten in een droge koekenpan en rooster ze totdat ze een kleurtje krijgen. Laat ze wat afkoelen en hak ze daarna grof (kan eventueel in het hakmolentje van de staafmixer).
Smelt een klontje boter samen met 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de paddestoelen (eventueel in twee keer) goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
Klop de eieren in een mengkom goed los. Meng de room, geraspte kaas, gehakte walnoten en de blaadjes van de takjes tijm er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de springvorm uit de koelkast giet het roommengsel in de vorm en verdeel de de paddestoelen er over. Bak de vegetarische quiche in 35-40 minuten af, in de voorverwarmde oven. Garneer met wat verse tijm en walnoten.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in