Pompoenhummus
Ik heb een lekker recept voor pompoenhummus voor jullie. Had ik al gezegd dat we fan zijn van pompoen? Hopelijk vinden jullie het net zo lekker als wij, want de recepten met pompoen blijven maar komen. Dit keer hebben we een hummus gemaakt met pompoen. Zo lekker! Ik ben dol op hummus. En door de pompoen krijgt het een lekkere, warme smaak. Het is lastig te omschrijven, maar het is gewoon een hele lekkere combi! Perfect voor bij de borrel met toastjes of vers stokbrood. Maar ook lekker voor bij het diner of de lunch.
De pompoen is het hele jaar verkrijgbaar in Nederland, maar het oorspronkelijke pompoenseizoen loopt van oktober tot en met december. Wist je trouwens dat pompoen familie is van de komkommer en meloen? Ik gebruik zelf meestal de flespompoen. Deze is makkelijk in gebruik en hoef je niet te schillen. Als ik het mezelf helemaal makkelijk wil maken koop ik voorgesneden pompoen. Maar eigenlijk werkt een flespompoen net zo makkelijk en snel. Omdat een pompoen redelijk neutraal van smaak is, kun je deze lekker op smaak brengen met kruiden. Ik gebruik nu bijvoorbeeld wat knoflook, komijn en chili. Dit geeft de pompoenhummus net wat meer pit.
Ingrediënten voor 1 bakje
200 gr pompoen
200 gr kikkererwten (uit blik)
1 teen knoflook
Sap van een halve citroen
Mespuntje chili
3 el tahini
0,5 tl komijn
Takje peterselie
Olijfolie
Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
Snijd de pompoen in stukken. Ik gebruik een flespompoen, deze hoef je niet te schillen. Gebruik je een ander soort pompoen? Schil deze dan even van tevoren. Of gebruik voorgesneden blokjes pompoen, nog makkelijker.
Drizzle wat olijfolie over de pompoen en bestrooi met wat peper en zout. Rooster de pompoen 30 minuten in de oven.
Laat de pompoen afkoelen. Pureer de pompoen met de kikkererwten, de knoflook, het citroensap, de chili, tahini en de komijn glad in de kom van je keukenmachine.
Garneer de pompoenhummus met wat verse peterselie en chili.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in