Vitello tonnato wrap
Ik had nog wat Vitello Tonnato over van mijn Italian dinner party. Ik heb de No Waste policy hoog zitten, dus weggooien was geen optie. Echt ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om eten weg te gooien. Dat doe ik gewoon niet. Ik had ook nog een geopend zakje wraps liggen (kon ik ook al niet weggooien). En 1 en 1 = 2. Ik kwam op het lumineuze idee om er een Vitello Tonnato wrap van te maken. Dezelfde smaken, maar dan in een lekkere lunchwrap. Briljant idee (mag ik wel van mijzelf zeggen toch?).
Zo kom ik toch vaak op de leukste en creatiefste ideeën. Ik kook vanuit mijn koelkast. Wat als eerste op moet gebruik ik. Kijk een paprika kan best wel even liggen. Maar vis en bladgroente moet je toch wel zo snel mogelijk opeten. Ik houd er ook al rekening mee tijdens het boodschappen doen. Ik koop altijd een mix tussen lang houdbare en kort houdbare groentes. Pompoenen, hele kolen en courgettes houden het best een tijdje uit. Sla, gesneden groentes en verse spinazie niet. Zo heb ik altijd wel iets liggen waar ik wat lekkers mee kan maken. Komt natuurlijk ook omdat mijn voorraadkast behoorlijk gevuld is.
Als je zo creatief kookt is dat wel een must. Net als een goed gevulde specerijenlade. Dan kan je alles lekker maken. Uit mijn voorraadkast haalde ik nog een extra blikje tonijn en wat kappertjes. En tadaa mijn Vitello Tonnato wrapje was klaar. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
Ingrediënten voor 4 wraps
4 meergranen wraps
200 gr (kalfs)fricandeau
2 blikjes tonijn
50 gr rucola
1 kleine rode ui
1,5 el kappertjes
2 el mayonaise
Sap van een halve citroen
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Laat de tonijn uitlekken en doe dit in een kommetje. Voeg de mayonaise en het sap van een halve citroen toe. Wil je het wat lichter maken dan kan je ook de helft van mayonaise vervangen door kwark. Het moet smeuïg zijn, is het nog te droog voeg dan wat extra mayo toe.
Pel en snipper de rode ui en voeg dit bij de tonijnsalade. Voeg ook de kappertjes toe en meng kort. Breng de tonijnsalade op smaak met peper en zout. In tegenstelling tot de klassieke Vitello Tonnato pureren we de tonijn niet. Want dan zou alles uit de wrap lopen.
Neem een meergranen wrap en beleg deze met fricandeau. Officieel hoor je kalfsfricandeau te gebruiken. Kan je dit niet vinden dan volstaat een goede varkensfricandeau ook.
Verdeel een flinke lepel van de tonijnsalade over de fricandeau.
Maak de rucola aan met een klein beetje olijfolie en wat peper en zout. Leg een handje rucola op de wrap en rol hem op.
Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.
Je kunt deze Vitello Tonnato wrap max een dag bewaren in de koelkast.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in