slagroomtruffels

Slagroomtruffels met chocola

Oh jongens, deze video is niet goed als je op dieet bent. Ik maak slagroomtruffels met chocola. En ze zijn te lekker voor woorden. Af en toe moet je jezelf verwennen (verplicht!). En als je dat dan doet, doe het dan goed. En goed doe je het zeker met deze chocoladetruffels. Ik moest me tijdens het maken echt inhouden om ze niet allemaal op te eten. Gelukkig heb ik een aantal uitdeel-adresjes. Dit voorkomt dat ik helemaal dichtgroei. Maak ze dus vooral als je bezoek verwacht en je niet alles zelf op hoeft te eten. Hoewel dat ook gewoon kan natuurlijk..In de DIY laat ik zien hoe je heel eenvoudig deze slagroomtruffels met chocola maakt. Want het is ook nog eens supermakkelijk om te maken. Nog een reden om de keuken in te duiken.

slagroomtruffels
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 16 st.

  • 125 ml slagroom
  • 175 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 100 gr suiker
  • 200 gr pure chocolade
  • 40 gr cacao
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de slagroom met de suiker in een pan tot de suiker gaat smelten. Laat dit afkoelen.

  2. Klop de boter op en voeg beetje bij beetje de slagroom toe.

  3. Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit hiermee truffels op een plaat. Is het mengsel nog te vloeibaar? Leg de spuitzak dan even in de koelkast. Laat de truffels ongeveer een half uurtje uitharden in de vriezer.

     

  4. Smelt 125 gram chocolade au bain marie. Haal de chocola van het vuur als deze gesmolten is en voeg de overige 75 gram toe. Op deze manier koelt de chocolade sneller af en hard hij mooi uit. Haal de truffels beetje bij beetje uit de vriezer en haal deze door de chocolade. Haal de chocoladetruffels vervolgens door de cacao.

    Je kunt de slagroomtruffels ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

chocoladetruffels

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in