Menu
Slagroomtruffels-met-chocola-3-3.jpg

Slagroomtruffels met chocola (video)

Oh jongens, deze video is niet goed als je op dieet bent. Ik maak slagroomtruffels met chocola. En ze zijn te lekker voor woorden. Af en toe moet je jezelf verwennen (verplicht!). En als je dat dan doet, doe het dan goed. En goed doe je het zeker met deze slagroomtruffels. Ik moest me tijdens het maken echt inhouden om ze niet allemaal op te eten. Gelukkig heb ik een aantal uitdeel-adresjes. Dit voorkomt dat ik helemaal dichtgroei. Maak ze dus vooral als je bezoek verwacht en je niet alles zelf op hoeft te eten. Hoewel dat ook gewoon kan natuurlijk..In de DIY laat ik zien hoe je heel eenvoudig deze slagroomtruffels met chocola maakt. Want het is ook nog eens supermakkelijk om te maken. Nog een reden om de keuken in te duiken.

Deze slagroomtruffels smaken goed bij een kopje koffie of thee, maar het is ook leuk om ze cadeau te doen als je bij iemand op bezoek gaat. Doe ze in een leuk zakje of doosje en je scoort zeker punten! Abonneer je wel nog even op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 16 st.
125 ml slagroom
100 gr suiker
175 gr boter
200 gr chocola
50 gr cacao

Zo maak je het
Verwarm de slagroom met de suiker in een pan tot de suiker gaat smelten. Laat dit afkoelen.

Klop de boter op en voeg beetje bij beetje de slagroom toe.

Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit hiermee truffels op een plaat. Is het mengsel nog te vloeibaar? Leg de spuitzak dan even in de koelkast.

Laat de truffels ongeveer een half uurtje uitharden in de vriezer.

Smelt 125 gram chocolade au bain marie. Haal de chocola van het vuur als deze gesmolten is en voeg de overige 75 gram toe. Op deze manier koelt de chocolade sneller af en hard hij mooi uit.

Haal de truffels beetje bij beetje uit de vriezer en haal deze door de chocolade. Haal de truffels vervolgens door de cacao.

Je kunt de truffels ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

slagroomtruffels met chocola

slagroomtruffels met chocola

slagroomtruffels met chocola

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan