broccolisoep met bloemkool

Broccoli-bloemkoolsoep

Zin in een lekkere kom soep, maar dan wél vol voedzame gezonde ingrediënten? Hebben we voor je! Deze broccoli-bloemkoolsoep is dan echt perfect. Het is zo’n recept dat we vaak maken als we restjes groenten in de koelkast hebben liggen. De combinatie van bloemkool en broccoli is heel lekker, en de melk en bouillon zorgen voor een zachte, romige soep. En die knapperige kaascroutons erbij… die maken het helemaal af.

"Zo fijn als een gerecht niet alleen lekker, maar ook heel makkelijk is. Binnen een half uurtje staat dit dus gewoon dampend op tafel."

Pauline

Veelgestelde vragen over dit recept

Ingrediënt broccoli
Broccoli bloemkoolsoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr broccoli
  • 350 gr bloemkool
  • 1 ui
  • 0,5 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ltr (kippen)bouillon
  • 250 ml volle melk
  • 2 takjes verse tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Kaascroutons

  • 3 sneetjes zuurdesembrood (mag een beetje oud zijn)
  • 40 gr geraspte oude kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadlijsten) fijn. Fruit dit aan in een beetje olijfolie.

  2. Snijd de bloemkool en broccoli in stukken, was ze, en voeg bij de uien. Voeg een liter (kippen)bouillon en de melk toe en laat de groentes in ongeveer 15 minuten gaar koken. Haal er 2 of 3 roosjes broccoli er uit voor de garnering later.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Breek het brood in stukjes. Besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout en de geraspte oude kaas. Bak de croutons in 5 tot 10 minuten knapperig in de oven.

  4. Pureer de broccolisoep glad met een staafmixer. Is de soep te dik, voeg dan een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel de broccoli-bloemkoolsoep over de kommen. Garneer met de roosjes broccoli, wat takjes tijm en de kaascroutons.

Variatietips

  • Liever vegetarisch? Gebruik groentebouillon in plaats van kippenbouillon.
  • Geen fan van pittig? Laat de rode peper weg of vervang ‘m door een snufje nootmuskaat.
  • Extra romig? Roer er op het laatst een lepel crème fraîche door.
  • Zin in wat extra groenten in je bloemkool-broccolisoep? Voeg courgette of spinazie toe, dat past er heel goed bij.

Bewaartip

Deze bloemkool-broccolisoep kun je makkelijk 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Verwarm rustig op laag vuur en voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik wordt. Je kunt de soep ook invriezen, zonder de croutons, tot zo’n 3 maanden.

Broccoli bloemkoolsoep
broccolisoep met bloemkool

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten