Indische saucijzenbroodjes
Op zoek naar een spannende variant op een klassiek saucijzenbroodje? In deze Indische saucijzenbroodjes zit er in het bekende knapperige bladerdeegjasje heerlijk gekruid gehakt, met een originele twist door er rendangpasta toe te voegen. Het resultaat? Een heerlijke snack die perfect past in de Indische keuken. Maak het af met een flinke dot Sriracha-mayo en je hebt gegarandeerd een hit voor je borrelplank!
Hét geheim voor deze Indische saucijzenbroodjes
Deze Indische saucijzenbroodjes zijn perfect als borrelhapje, lunch of als hartige snack voor bij de soep. Serveer ze met de Sriracha-mayonaise, of juist met een frisse salade.
De ster van deze show is toch wel de Rendang kruidenpasta van Fairtrade Original. Hier kun je dus niet alleen lekkere rendang stoof mee maken, maar ook andere ingredienten mee op smaak brengen, zoals het gehakt in deze saucijzenbroodjes. De rendangpasta is gemaakt van pure ingrediënten, zoals citroengras, tamarinde, gember, rode chilipepers, kurkuma en kokos, die samen zorgen voor een diepe, kruidige smaak. Zonder kunstmatige toevoegingen en superlekker!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 saucijzenbroodjes
- 8 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- 500 gr gemengd gehakt
- 0,5 rode paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 75 gr Fairtrade Original Rendang kruidenpasta
- 4 el mayonaise
- 1,5 el srirachasaus
- 2-3 el sesamzaadjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden boven- en onderwarmte of 180 graden hetelucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en ontdooi de plakjes bladerdeeg onder een vochtige theedoek (zo drogen ze niet uit).
Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Halveer de paprika, haal de zaadjes er uit en snijd in kleine stukjes. Kneed in een kom het gehakt met de ui, knoflook, paprika en Rendang kruidenpasta door elkaar.
Vorm van het gehakt 8 gelijke worstjes. Leg elk worstje op een plakje bladerdeeg en vouw het deeg dicht over het gehakt heen. Druk de randen goed aan. Leg de saucijzenbroodjes op een bakplaat met bakpapier.
Tip: Versier de randjes door met een vork een patroontje in het randje te drukken. Maak met een mesje 2-3 sneetjes in de bovenkant van het deeg.
Klop een ei los en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bestrooi met sesamzaadjes en bak de broodjes in ca 30 minuten goudbruin en gaar.
Meng ondertussen de mayonaise met Sriracha tot een gladde saus. Serveer de saucijzenbroodjes met de pittige Sriracha-mayodip.
Variatietips
Geef er een frisse draai aan door fijngehakte verse koriander en wat limoenrasp aan de vulling toe te voegen. Meer pit? Strooi er wat chilivlokken bij. Wil je liever een vega-variant? Vervang het gehakt door gekruide jackfruit en champignons (die je goed uitbakt, zodat de vulling niet te nat is) of vegetarisch gehakt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in