Tips Italië

Foodie in Sicilië

Met een foto van een risotto won ik bij Jamie Magazine een reis naar Sicilië. Ik ben echt fan van Italië, het lekkere eten, de cultuur en het klimaat. De reis was mogelijk gemaakt in samenwerking met Eliza was Here. Eliza staat bekend om haar prachtige plekjes dus dat het een topvakantie zou worden was meteen duidelijk.

vecchia masseria

We verbleven in de Vecchia Masseria, een agritourisme in het binnenland van Sicilië. Een heerlijke locatie waar het je aan niks ontbrak. Prachtige appartementen, een gezellige en sfeervolle binnenplaats, een restaurant met lekker eten, het zwembad en de jacuzzi met uitzicht over het dal en citroenbomen in de tuin. Tel daarbij op een kleine dierentuin met een struisvogel een een uiterst charmante gastheer en je vakantie kan niet meer stuk. Bij de Vecchia Masseria wordt je echt in de watten gelegd, het is een heerlijke plek om te ontspannen en van daaruit kan je het eiland verkennen.

Naar Italië gaan, betekent 1 ding, lekker eten, dus be prepared, hier volgen heel veel food foto’s.

IMG_5915

Italianen weten hoe je ijs maakt, maar ook de gezondere popsicles zijn hier helemaal ingeburgerd. Deze ijsjes zijn gemaakt zonder toegevoegde suiker. Lekker joh!

IMG_5960

In Modica koop je typische Siciliaanse chocola, deze chocola is gemaakt op de manier hoe de Azteken dat deden. Er is geen cacao boter aan toegevoegd en het heeft daardoor een zanderige structuur. Is erg lekker.

IMG_5955

Deze canneloni kreeg een 10 van de Mr, ik heb hem geproefd en hij was inderdaad erg lekker.

IMG_5954

Zelf nam ik een Risotto Funghi, echt zo lekker.

IMG_5952

Bruschettas met paddestoelen en worst.

IMG_5950

Oh I love caprese en de tomaten zijn daar zoveel lekkerder, zoeter en smaakvoller.

IMG_5946

Aan de kust at ik deze Spaghetti Vongole met venusschelpen, heerlijk vers en licht gerecht.

IMG_5933

Typisch Siciliaans zijn deze canolli’s, het is een gefrituurd deegje met een zoete ricotta vulling er in. Ik vond het net iets te machtig, dus 1 hap was voor mij voldoende.

Tips Italie

Mijn favo pizza met Prosciutto, ik miste alleen de rucola er op, maar verder was hij heerlijk.

Tips Italie

Die grote kegel is een Arancini, dat is gefrituurde risotto en dat is echt een lekker snackje. Die ga ik binnenkort nog een keer maken.

IMG_5887

In Catania heb je iedere ochtend een hele grote markt. Je kijkt hier echt je ogen uit, zoveel lekkers. Je moet wel een sterke maag hebben, want de vissen worden ter plekke schoongemaakt.

IMG_5900

Wauw zoveel fijne kruiden bij elkaar en alles was ook zo goedkoop.

IMG_5899

Heel veel kaas, wat ik vooral super vond waren de enorme verpakkingen mozzarella en ricotta.

Tips Sicilie

Het is een rumoerige chaos op de markt, echt leuk!

IMG_5901

Check die zongedroogde tomaten, zien ze er niet fantastisch uit.


IMG_5897

En tomaten in alles soorten en maten, ik zou hier best mijn boodschappen willen doen.

Tips Sicilie

En heel veel vis, schaal en schelpdieren en ander lekkers uit de zee.

IMG_5871

Panna Cotta is zo lekker, toetje bij ons verblijf.

IMG_5867

En mozzarella pakketjes met pancetta er om heen.

IMG_5864

Vooraf Pancetta met appel, zo zacht van smaak.

IMG_5851

Ik ben echt sol op Italiaans ijs, ik heb me ingehouden, maar ik zou er iedere dag wel eentje lusten.

IMG_5850

Deze Italiaanse koekjes ken je vast wel, ik vind ze er zo vrolijk uit zien.

IMG_5841

En ook dit toetjes was goddelijke een millefeuille met pistache room en witte chocola.

IMG_5837

Lekkere pasta pakketjes met een rijke tomatensaus.

Tips Sicilie

Ik ben echt dol op Parmaham.

IMG_0184

Oh ja we waren er zelf ook 🙂 Het leukste plaatsje dat wij bezocht hebben was Siracusa, aan de oost kust.

IMG_0178

Dit moet je echt proberen als je op Sicilië bent, een brioche broodje met ijs. Ik moet wel zeggen dat ik het broodje niet helemaal op kon, het is wel een flinke hap.

Tips Italie

Parmigiana, aubergine met tomatensaus en kaas.

IMG_0157

Caponata, het ziet er niet lekker uit, maar dat is het wel.

IMG_0141

De lekkerste koffie drink je in Italië.

Tips Sicilie  IMG_5849

Dit vond ik echt cool, overal zag je sinaasappel, citroen en vijgen bomen. De vijgen waren nog niet rijp, maar ik heb wel een sinaasappel langs de kant van de weg geplukt. Hij was wel een beetje zuur maar heel erg sappig.

Zo dit was mijn vakantie in Food foto’s, nu maar hopen dat de zon ook in Nederland gaat schijnen.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in