Foodie in Sicilië
Met een foto van een risotto won ik bij Jamie Magazine een reis naar Sicilië. Ik ben echt fan van Italië, het lekkere eten, de cultuur en het klimaat. De reis was mogelijk gemaakt in samenwerking met Eliza was Here. Eliza staat bekend om haar prachtige plekjes dus dat het een topvakantie zou worden was meteen duidelijk.
We verbleven in de Vecchia Masseria, een agritourisme in het binnenland van Sicilië. Een heerlijke locatie waar het je aan niks ontbrak. Prachtige appartementen, een gezellige en sfeervolle binnenplaats, een restaurant met lekker eten, het zwembad en de jacuzzi met uitzicht over het dal en citroenbomen in de tuin. Tel daarbij op een kleine dierentuin met een struisvogel een een uiterst charmante gastheer en je vakantie kan niet meer stuk. Bij de Vecchia Masseria wordt je echt in de watten gelegd, het is een heerlijke plek om te ontspannen en van daaruit kan je het eiland verkennen.
Naar Italië gaan, betekent 1 ding, lekker eten, dus be prepared, hier volgen heel veel food foto’s.
Italianen weten hoe je ijs maakt, maar ook de gezondere popsicles zijn hier helemaal ingeburgerd. Deze ijsjes zijn gemaakt zonder toegevoegde suiker. Lekker joh!
In Modica koop je typische Siciliaanse chocola, deze chocola is gemaakt op de manier hoe de Azteken dat deden. Er is geen cacao boter aan toegevoegd en het heeft daardoor een zanderige structuur. Is erg lekker.
Deze canneloni kreeg een 10 van de Mr, ik heb hem geproefd en hij was inderdaad erg lekker.
Zelf nam ik een Risotto Funghi, echt zo lekker.
Bruschettas met paddestoelen en worst.
Oh I love caprese en de tomaten zijn daar zoveel lekkerder, zoeter en smaakvoller.
Aan de kust at ik deze Spaghetti Vongole met venusschelpen, heerlijk vers en licht gerecht.
Typisch Siciliaans zijn deze canolli’s, het is een gefrituurd deegje met een zoete ricotta vulling er in. Ik vond het net iets te machtig, dus 1 hap was voor mij voldoende.
Mijn favo pizza met Prosciutto, ik miste alleen de rucola er op, maar verder was hij heerlijk.
Die grote kegel is een Arancini, dat is gefrituurde risotto en dat is echt een lekker snackje. Die ga ik binnenkort nog een keer maken.
In Catania heb je iedere ochtend een hele grote markt. Je kijkt hier echt je ogen uit, zoveel lekkers. Je moet wel een sterke maag hebben, want de vissen worden ter plekke schoongemaakt.
Wauw zoveel fijne kruiden bij elkaar en alles was ook zo goedkoop.
Heel veel kaas, wat ik vooral super vond waren de enorme verpakkingen mozzarella en ricotta.
Het is een rumoerige chaos op de markt, echt leuk!
Check die zongedroogde tomaten, zien ze er niet fantastisch uit.
En tomaten in alles soorten en maten, ik zou hier best mijn boodschappen willen doen.
En heel veel vis, schaal en schelpdieren en ander lekkers uit de zee.
Panna Cotta is zo lekker, toetje bij ons verblijf.
En mozzarella pakketjes met pancetta er om heen.
Vooraf Pancetta met appel, zo zacht van smaak.
Ik ben echt sol op Italiaans ijs, ik heb me ingehouden, maar ik zou er iedere dag wel eentje lusten.
Deze Italiaanse koekjes ken je vast wel, ik vind ze er zo vrolijk uit zien.
En ook dit toetjes was goddelijke een millefeuille met pistache room en witte chocola.
Lekkere pasta pakketjes met een rijke tomatensaus.
Ik ben echt dol op Parmaham.
Oh ja we waren er zelf ook 🙂 Het leukste plaatsje dat wij bezocht hebben was Siracusa, aan de oost kust.
Dit moet je echt proberen als je op Sicilië bent, een brioche broodje met ijs. Ik moet wel zeggen dat ik het broodje niet helemaal op kon, het is wel een flinke hap.
Parmigiana, aubergine met tomatensaus en kaas.
Caponata, het ziet er niet lekker uit, maar dat is het wel.
De lekkerste koffie drink je in Italië.
Dit vond ik echt cool, overal zag je sinaasappel, citroen en vijgen bomen. De vijgen waren nog niet rijp, maar ik heb wel een sinaasappel langs de kant van de weg geplukt. Hij was wel een beetje zuur maar heel erg sappig.
Zo dit was mijn vakantie in Food foto’s, nu maar hopen dat de zon ook in Nederland gaat schijnen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in