portobello met geitenkaas

Portobello met geitenkaas en walnoten

Dit recept voor portobello met geitenkaas is lekker, vegetarisch en gezond. We maken het nu in de oven, maar in de zomer maak je dit ook makkelijk op de barbecue. Je maakt deze gevulde portobello met geitenkaas en walnoten, en daarbij nog gebakken Roseval aardappeltjes en courgette. We maakten dit recept samen met Hello Fresh en er zit lekker veel groente in en heel erg makkelijk.

portobello
gevulde portobello

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 portobello's
  • 2 courgettes
  • 1 kilo roseval aardappeltjes
  • 2 rode uien
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 60 gr walnoten
  • Kneepje honing
  • 1 takje verse rozemarijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

  2. Was de aardappelen en snijd ze in partjes. Zet een pan op het vuur met water en zout en kook de aardappelen ongeveer 4 – 6 minuten. Giet af en zet apart. Hak de rozemarijn fijn. Bak de roseval aardappeltjes in wat olijfolie, met de helft van de gehakte rozemarijn goudbruin. Breng op smaak met zout.

  3. Snijd de rode uien in parten en de courgette in plakjes. Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier. Vul de portobello met de geitenkaas en leg deze op de bakplaat. Breng dit op smaak met wat olijfolie, peper, zout en de rest van de rozemarijn. Drizzle een klein beetje honing over de geitenkaas. Rooster de portobello’s in 20 – 25 minuten gaar.

  4. Hak de walnoten grof en verdeel deze 5 minuten voor het einde van de baktijd over de groente.

  5. Leg de gevulde portobello op een bord. Verdeel de geroosterde courgette, rode ui en Roseval aardappeltjes ernaast. Serveer meteen.

gevulde portobello
portobello hello fresh
portobello vullen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in