Portobello uit de oven

Portobello met gehakt

Een leuke manier om meer groenten te eten is om je groenten te vullen en in zijn geheel te eten, zoals bij deze gevulde portobello uit de oven met gehakt. Het recept is gemakkelijk om te maken en een gevulde portobello uit de oven is gezond. Wij maakten de vulling met gehakt van worstvlees. Het vlees is dan al gekruid en geeft op een snelle manier smaak aan de vulling. Je kunt hiervoor zelf je favoriete verse worstjes gebruiken. Wanneer je het gehakt hebt gebakken vul je de portobello’s er mee, legt de tomaatjes er naast en legt in een andere ovenschaal de plakjes pancetta. De oven doet de rest van het werk. Je serveert de gevulde portobello met gehakt met de in de oven gebakken tomaatjes en verkruimelde stukjes pancetta. In dit recept maak je 2 gevulde portobello’s met gehakt per persoon, eet je liever 1 portobello halveer dan ook de hoeveelheid gehakt en serveer met rijst of pasta.

Portobello uit de oven
Portobello uit de oven

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 8 portobello's
  • 12 verse worstjes (bijvoorbeeld Catalaanse worstjes, a 540 gr gehakt)
  • 250 gr tros cherrytomaatjes
  • 15 gr basilicum
  • 30 gr pancetta
  • 5 el olijfolie
  • 3 tl gedroogde oregano

Lekker met

  • Parmezaanse kaas
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch), 200 graden (hetelucht).

  2. Maak de portobello’s voorzichtig schoon met een stukje nat keukenpapier. Snijd de steeltjes uit het midden en hak in stukjes.

  3. Snijd het velletje van de worstjes en breek of snijd de worstjes in kleinere stukjes van ongeveer 1,5 centimeter. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en doe de stukjes worstvlees over in een de pan. Bak ze in 2-3 minuten mooi bruin. Hak de blaadjes (bewaar de blaadjes voor garnering) van de basilicum en snijd de steeltjes zo fijn mogelijk. Doe ze bij het worstvlees en bak nog eens 2 minuten.

  4. Doe 4 eetlepels olijfolie en de gedroogde oregano in een kommetje, breng op smaak met zout en peper en smeer de portobello’s er rondom mee in. Zet ze in een ovenschaal om ze te vullen.

  5. Verdeel het worstvlees over de portobello’s, leg de takjes tomaat er tussen en zet de ovenschaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Leg de pancetta plakjes op een bakplaat en zet ook die 20-30 minuten in de oven.

  7. Haal de portobello’s uit de oven. Breek de plakjes pancetta in stukjes en strooi de stukjes over de portobello’s. Garneer met de blaadjes basilicum en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.

Portobello uit de oven
Portobello uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in