feest pauline en annika

Welkom op de nieuwe website

Welkom op de nieuwe website van Uit Paulines Keuken. Eindelijk is het zover en kunnen we het eindresultaat van ruim 2 jaar werk en voorbereiding met je delen. Het was tijd voor een nieuwe website. De vorige website was helaas niet goed gebouwd, waardoor deze niet doorontwikkeld kon worden. Ook zaten er een aantal bugs in de site die maar niet opgelost konden worden. We hebben naar aanleiding van een enquete vorig jaar geluisterd naar jullie wensen en zijn daarmee aan de slag gegaan. Daarnaast waren we wel toe aan een fris, nieuw jasje. Dus we besloten om ook meteen maar de huisstijl aan te pakken en dit mee te nemen in dit giga project. In dit artikel vertellen we alles over de nieuwe website, nieuwe functies en mogelijkheden en onze nieuwe huisstijl.

We zijn heel erg benieuwd wat je van onze nieuwe website vindt, laat het ons vooral weten via Instagram of Facebook.

Pauline

Nieuwe functies en mogelijkheden

De website is niet helemaal vernieuwd. Eigenlijk zijn de huidige functies bewaard gebleven en/of verbeterd en aangevuld met een aantal nieuwe functies. Bestaande bugs binnen de website zijn opgelost, waardoor de website weer goed en naar behoren werkt. Maar wat is er dan nieuw?

Nieuwe en uitgebreide zoekfunctie

We hebben een nieuwe, uitgebreide zoekfunctie. Dit was één van de meestgenoemde punten uit de enquete vorig jaar. Je kunt nu uitgebreid zoeken en filteren op gang, type recept, ingredient, keuken, apparaat, dieet, feestdag en VVV (vlees/vis/vegetarisch).

Handige functies bij de recepten

sneltoetsen + kookstand + rating + boodschappenknop

Je kunt nu vanuit een recept meteen doorklikken naar de lijst met ingrediënten of de receptstappen. Je hoeft de intro dus niet helemaal te lezen als je daar geen zin in hebt. Ook zit er een kookstand op, waardoor je telefoon of tablet aan blijft staan tijdens het koken en je dus het recept goed kan blijven volgen. En je kunt ons laten weten wat je van het recept vond, door het recept te beoordelen middels het aantal sterren aan te geven. Vinden we leuk!

En we hebben sinds kort de boodschappenknop. Onderaan het lijstje met ingrediënten staat de boodschappenknop van Jumbo en Albert Heijn. Hiermee voeg je met 1 klik op de knop alle ingrediënten van dat recept toe aan je online boodschappenmandje.

Borden maken binnen favorieten

Je kunt nu binnen je favorieten handige persoonlijke borden aanmaken. Zie het als een Pinterest profiel binnen jouw UPK-profiel. Zo kun je bijvoorbeeld een bord aanmaken voor je verjaardagsfeestje, het kerstdiner of gezinsfavorieten. De borden kun je vervolgens ook delen met familie of vrienden.

Persoonlijke notities bij recepten 

Je kent het wel, je ziet een lekker recept, maar geeft daar nog net een eigen twist aan. Dit kun je vanaf nu bij jouw bewaarde recepten schrijven door middel van een notitie. Elk recept op jouw Favorieten pagina heeft een tekstkader waar je, je eigen notities en toevoegingen kwijt kan. Handig he?

Mobiele website duidelijker en makkelijker

Ook dit punt kwam vaak terug in de enquete. Heel veel mensen gaven aan onze app te missen. Deze komt helaas niet meer terug, omdat het qua onderhoud erg kostbaar is om een app en een website te onderhouden. Maar..we hebben flink wat aanpassingen doorgevoerd op de mobiele website. Deze is nu overzichtelijker (je ziet meteen meer recepten bij het openen van de website), logischer ingedeeld (menu is duidelijker) en gebruiksvriendelijker. Je kunt de mobiele website opslaan op het home-scherm van je mobiele telefoon door op het icoontje (vierkantje met pijltje naar boven) te klikken en vervolgens te kiezen voor Zet op beginscherm. Zo kun je onze mobiele website als app gebruiken en is hij makkelijk terug te vinden op je mobiel.

Geen banners meer op de homepage

Om de homepage overzichtelijker te houden hebben we besloten om op de homepage geen banners meer te vertonen. Dit zorgt voor een rustiger beeld en vooral op de mobiele website is dit een hele grote verandering. Uiteraard blijven er wel andere banners op de website staan, omdat dit onze inkomstenbron is. Maar we hopen dat er hierdoor meer overzicht ontstaat op onze homepage.

Nieuwe look!

Logo

Na 11 jaar zelf geknutseld te hebben was het tijd voor een nieuwe huisstijl. We nemen afscheid van de mintgroene kleur en hebben gekozen voor een frisse, nieuwe uitstraling. We willen met deze nieuwe huisstijl een stukje kwaliteit en professionaliteit uitstralen, het moest persoonlijk en toegankelijk zijn, vernieuwend en fris. Wij vinden het zelf erg goed gelukt en zijn erg benieuwd naar jouw mening. We hebben een heel nieuw kleurenpalet samengesteld met nieuwe lettertypes, een splinternieuw logo en mooie design elementen die je hier en daar terug ziet komen. We hopen hier de komende jaren mee vooruit te kunnen en we hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij.

Laat het ons weten

We zijn natuurlijk ontzettend benieuwd wat jij vindt van de nieuwe website en huisstijl. Laat het ons vooral weten via Instagram of Facebook. En als er iets nog niet helemaal goed werkt, laat dat ook vooral weten, dan lossen we het op.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in